Acht Telenet-collega’s helpen bij heropbouw Puerto Rico na orkaan Maria

Acht Telenet-collega’s helpen bij heropbouw Puerto Rico na orkaan Maria

De doortocht van orkaan Maria in Puerto Rico op 20 september zorgde voor een enorme ravage op het eiland. De orkaan sloopte vrijwel de volledige elektriciteitsvoorziening en zo’n 95% van de telefoonmasten. De telecominfrastructuur werd ernstig beschadigd met alle gevolgen vandien voor de levering van telefonie- en datadiensten.

Om de netwerkinfrastructuur zo snel mogelijk terug up and running te krijgen werd een plan uitgewerkt waarbij 200 uitvoeringsploegen in drie maanden tijd de schade aan netwerk zouden herstellen. Uiteraard moeten deze ploegen begeleid worden, maar die capaciteit is ter plaatse niet aanwezig. Daarom deden onze collega’s van Liberty Global Puerto Rico een oproep binnen de Liberty familie naar helpende handen.

Bij de 14 vrijwilligers die zich aanmeldden, waren er maar liefst acht van Telenet.

We zijn dan ook enorm trots op collega’s Kris Ons, Jo Diependaele, David Arnauts, Christophe Schillewaert, Carlo Vandamme, Christophe Haegeman, Danny Eykens en Tony Jacobs die voor drie maanden de handen uit de mouwen gaan steken om samen met teams uit Polen, Duitsland en Tsjechië mee te helpen aan de wederopbouw van het Liberty telecom netwerk.