Belgische voetbalfans kunnen voetbalkennis meten met die van experts in Fantasy Pro League

Belgische voetbalfans kunnen voetbalkennis meten met die van experts in Fantasy Pro League

In de UK is het al jaren razend populair: fantasy football. Voetbalfanaten stellen met een fictieve portefeuille hun eigen team samen en worden beloond op basis van de real life prestaties van hun spelers. Ook Play Sports heeft sinds enkele jaren een succesvolle subcompetitie in deze ‘Fantasy Première League’ en is, op vraag van de Belgische fans, in zee gegaan met start-up Fan Arena om een Play Sports Fantasy game te bouwen: de ‘Fantasy Pro League’. Spelers kunnen hun inschattingsvermogen en voetbalkennis meten met elkaar én met bekende koppen zoals Geert De Vlieger, Karl Vannieuwkerke, Steven Defour of zelfs Rik Verheye.

Download

 

Hoe werkt het?

Kreeg je honderd miljoen, wat zou jij dan doen? In het spel ‘Fantasy Pro League’ weet een voetbalfanaat daar wel raad mee! Met dat budget stel je een selectie samen van 15 spelers. Tijdens het Belgische voetbalseizoen verzamel je dan punten wanneer de spelers van je team tijdens de real life competitiematchen doelpunten maken, assists geven, strafschoppen pakken enzovoort. Krijgt een van je spelers een rode kaart of maakt er eentje een owngoal dan worden daar minpunten voor aangerekend.

Download

 

Het komt er dus op aan om een goede mix te maken van betrouwbare toppers en verborgen parels. Iets waar alleen echte kenners in slagen. Na elke speeldag opent de Fantasy-transfermarkt haar deuren en kan je je opstelling aanpassen, spelers kopen en verkopen, bankspelers inzetten, een nieuwe kapitein aanduiden, …

Manu Leroy, Director Play Sports: “Door te investeren in een partnership met de Belgische start-up Fan Arena kunnen we onze klanten, en bij uitbreiding alle voetballiefhebbers, dit interactief spel aanbieden gebaseerd op de Belgische competitie. Zo verlengen én intensifiëren we de ervaring die we bieden op het televisiescherm en kunnen we onze fans laten strijden tegen onze eigen voetbalexperten van Play Sports. Ook in onze studioprogramma’s brengen we regelmatig speltips en updates van de rangschikking.

Strijd tegen vrienden en bekende voetbalkenners

Elke deelnemer komt terecht in de algemene rangschikking, maar je kan ook een minicompetitie maken met vrienden, collega’s of ploegmakkers. Bovendien kan je je wekelijks meten met bekende Play Sports gezichten en analisten als Geert De Vlieger, Karl Vannieuwkerke, Gilles Decoster, Bob Peeters en Bram Lambert. Maar ook Steven Defour, Rik Verheye, Tomas Van den Spiegel, Loick Luypaert, Laurens Nuyens (de ‘Lau’) en vele anderen sturen een team de virtuele grasmat op. Via de website en app van Play Sports blijf je op de hoogte van de punten die je spelers verzamelen en je rangschikking tegenover alle spelers.

Download

Tot en met de vijfde speeldag liep een testperiode, vanaf speeldag 6 (die start op 31 augustus) gaat het om de knikkers en starten de puntentellers weer op 0. De eindwinnaar krijgt een leven lang gratis Play Sports.

Praktisch

Alle info op www.playsports.be
Via de website registreer je je met je mailadres of Facebook-profiel.
Iedereen kan gratis meedoen, ook als je geen Telenet- of Play Sports-klant bent.
De winnaar wint levenslang Play Sports.

Fantasy Pro League: Spelerslijst
Fantasy Pro League: Sportkenners
Fantasy Pro League