Buffalo’s kijken Thuis, de Kanaries stemmen af op Familie

Buffalo’s kijken Thuis, de Kanaries stemmen af op Familie

Jupiler Pro League: vanaf 26/07 op Play Sports van Telenet

Deze vrijdag gaat de Jupiler Pro League weer van start. Wie KRC Genk zal opvolgen als kampioen kunnen we je nog niet vertellen, maar Play Sports scoorde wel extra inzicht over de supporters*: de club waarvan iemand fan is, voorspelt namelijk ook wat hij of zij graag kijkt op televisie. Ook bracht men de regionale verdeling van supporters in kaart.

Antwerpenaars zijn sterkst verknocht aan eigen club

Opvallend is dat de populariteit van KRC Genk bijvoorbeeld sterk beperkt blijft tot Limburg zelf, terwijl supporters van andere clubs meer verspreid wonen. Het Limburg gevoel wordt dus nogmaals bevestigd. Maar vooral de tifosi van Royal Antwerp FC trappen het liefst in eigen doel: maar liefst 24,9% van de Antwerp supporters woont ook effectief in ’t Stad (in plaats van ergens op de parking). Brugge heeft dan weer fans over heel Vlaanderen: slechts 5% van de supporters woont in Brugge zelf.

Naast woonplaats werd er ook ingezoomd op kijkgedrag. De huishoudens van STVV-fans blijken de zwaarste bankzitters te zijn: met 7,2u per dag kijken ze dagelijks zo’n 24% meer TV dan de gemiddelde voetbalsupporter. De kakkers van KV Mechelen hangen het minst voor de buis, met 5,2u per dag.

Story image

Hoe zit het met live versus uitgesteld kijken? Hier blijkt uit de cijfers dat Beerschotfans het minst live naar de Play Sports kanalen kijken, en het vaakst videoref spelen met terugkijk TV. Buffalo’s nemen dan weer vaker de match op om later te bekijken/ herbekijken. Aanhangers van KRC Genk, STVV en Zulte Waregem winnen de beker als het over live sport kijken gaat.

STVV supporters houden wel van een goeie soap

Ook op vlak van de meest bekeken genres en programma’s zijn er verschillen die gelinkt kunnen worden aan de club voor wie men supportert. Sturm der Liebe en Blind getrouwd kunnen de Kanaries wel smaken– soaps, romantiek en Vitaya zijn dan ook het populairst bij de STVV-ers. De all-round sportliefhebbers supporteren voor KRC Genk, Zulte Waregem of  STVV: fans van deze clubs kijken vaker dan anderen naar Play Sports. 

Bij Antwerp supporters scoor je best met bikini’s en danspasjes: Antwerp aanhangers keken het vaakst naar Love Island, Temptation Island en Dancing with the Stars. Zulte Waregem supporters bevestigen ook op programma-niveau hun liefde voor de sport in het algemeen: ze kijken het vaakst naar Extra Time en de Ronde van Frankrijk.

Story image

Ook de derby tussen Thuis en Familie blijkt de voetbalsupporters te verdelen: Zulte Waregem, STVV, Club Brugge en Genk supporters kiezen resoluut voor Familie, terwijl Thuis relatief beter scoort bij KAA Gent, Lokeren, Anderlecht en Beveren.

De Jupiler Pro League gaat van start met KRC Gent tegen KV Kortrijk, live te volgen op Play Sports, vrijdag 26/07 om 20u30.

 *Telenet analyseerde het kijkgedrag van de Play Sports abonnees. Op basis van welke club men het hevigst volgt (meest bekeken matchen via digibox, Yelo of de Play Sports app), werd afgeleid voor welke club men supportert. De analyse werd uitgevoerd voor het kijkgedrag tijdens voetbalseizoen 2018-2019

Eline Van Hooydonck
Eline Van Hooydonck oona

 

Nieuws Entertainment
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,28% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen