BX, RSCA en Telenet slaan de handen in elkaar voor Brusselse jeugd

BX, RSCA en Telenet slaan de handen in elkaar voor Brusselse jeugd

A match made in heaven: BX Brussels (BX), RSCA (Royal Sporting Club Anderlecht) en Telenet gaan een samenwerking aan om Brusselse jongeren via het voetbal te ondersteunen. De partners zullen de komende drie seizoenen samen inzetten op inclusie van de Brusselse jeugd via sport, digitale ontwikkeling, gender- en professionele inclusie.  

De sociaal-sportieve organisatie BX werd opgericht in 2013 door Vincent Kompany, clubicoon en huidig hoofdcoach van RSC Anderlecht. BX groeide uit van een lokale voetbalclub met 300 leden tot het succesvol grootstedelijk project 'BX represent' met drie voetbalclubs in de Brusselse kanaalzone en 1300 leden. Dit seizoen werd ook RSCA Heizel, de provinciale tak van RSC Anderlecht, als vierde club toegevoegd aan het BX-netwerk. Het startschot van een officiële samenwerking die als doel heeft om Brussels jongeren te helpen om zich op, maar zeker ook naast het veld te ontwikkelen. 

Telenet is de gedroomde partner voor deze nieuwe samenwerking. Telenet is sinds dit seizoen de hoofdsponsor van RSCA Women en gaat nu ook een verbond aan met BX Brussels voor de komende drie jaar. Het partnership tussen BX, RSCA en Telenet steunt op een gezamenlijke visie en overtuiging dat sport - en voetbal in het bijzonder - een belangrijke accelerator kan zijn om diversiteit, gelijke kansen & inclusie te bewerkstelligen. En dat in alle wijken van Brussel.  


​Vier pijlers

Dankzij de financiële ondersteuning van Telenet wordt er werk gemaakt van vier pijlers: inclusie via sport, more girls in football, professionele inclusie en digitale inclusie. Die laatste twee pijlers worden meteen concreet gemaakt. Met de knowhow van Telenet wordt er aanstaande zondag 5 september een klaslokaaltje ingehuldigd op de terreinen van BX in Anderlecht. Het klaslokaaltje zal voorzien worden van een internet-connectie en zal dienen als studieruimte voor de jeugd van BX. Het zal ook de plek zijn waar jongeren hun talenten kunnen aanscherpen op het vlak van digitale vaardigheden, taalkennis en ondernemerschap dankzij partnerorganisaties als Coderdojo Belgium, YouthStart, BeCode en ToekomstAtelier (Tada). 

De vier pijlers zullen centraal staan in het samenwerkingsakkoord tussen BX, RSC Anderlecht en Telenet dat in de komende drie seizoenen wordt uitgerold. “Door dit mooi Brussels project te steunen, zetten we ons engagement op vlak van diversiteit, gelijke kansen en inclusie nog eens in de verf”, klinkt het bij John Porter, CEO van Telenet. “Bij Telenet zijn we ervan overtuigd dat sport een middel kan zijn om te breken met heersende negatieve percepties en vooroordelen, bijvoorbeeld over vrouwen, maar ook om de onontgonnen talenten van jongeren te helpen ontwikkelen. Together, we can change the game.” 

Ook Jos Donvil, CEO van RSCA, gelooft sterk in het partnerschap. “We hebben ons als club altijd al geëngageerd om de Brusselse jeugd te ondersteunen. Dat engagement wordt nu versterkt dankzij de expertise van BX en de belangrijke rol die zij in de Brusselse gemeenschap spelen. Telenet is al de sponsor van onze RSCA Women en kan nu ook het BX-project een duwtje in de rug geven.”

Bij BX zijn ze eveneens enthousiast over de nieuwe samenwerking. “De unieke middelen en competenties die Telenet en RSC Anderlecht ons ter beschikking stellen, helpen ons nu al concreet met onze ontwikkeling. Dit bijzondere partnership is gebaseerd op heel nauwe interacties tussen de drie entiteiten, zodat wij de jongeren nieuwe kansen kunnen bieden en zo hun toekomstperspectieven kunnen verbeteren”, zegt Anne-Charlotte Mauroy, General Manager van BX.

Story image


​Niet voor publicatie:​Opening klaslokaal tijdens BX Fest – 5/09  

Journalisten zijn van harte welkom op zondag 5 september voor de aftrap van het nieuwe seizoen op ‘BX Fest’. Tijdens deze jaarlijkse kick-off zal ook het digitale klaslokaal van BX geopend worden. Vertegenwoordigers van BX Brussels, RSC Anderlecht en Telenet zullen aanwezig zijn om het gebouw in te huldigen, gevolgd door animatie en een galawedstrijd van BX Femina. Inschrijven kan via mail bij ac@bxrepresent.com


​Programma BX Fest: 


​10u00

​Ontvangst 

10u15
​Officiële opening van het BX Classroom, powered by TELENET in aanwezigheid van Vincent Kompany (RSC Anderlecht), Dieter Nieuwdorp (Executive VP Telenet) en Anne-Charlotte Mauroy (General Manager BX)

10:30
​Start activiteiten voor hele familie (Panna Challenge, Freestyle show en veel meer) 

11:15
​Gala Game BX Femina 

Adres: Pierre Schlosserstraat 31, 1070 Anderlecht

 

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen