CFO Birgit Conix verlaat Telenet op 30 juni 2018

Brussel, 14 maart 2018. Telenet Group Holding NV (Euronext Brussel: TNET, “Telenet”) heeft vandaag aangekondigd dat Birgit Conix, Chief Financial Officer (“CFO”), na bijna vijf jaar het bedrijf zal verlaten. Birgit Conix startte bij Telenet als CFO in oktober 2013 en blijft haar huidige functie uitoefenen tot eind juni 2018. Ze speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van Telenets driejarenplan dat leidde tot de overname van BASE en SFR. Mevrouw Conix wordt CFO van TUI Group, ’s werelds toonaangevende toerisme groep, en zal toetreden tot het bedrijf vanaf 15 juli 2018. Telenet heeft een selectieproces opgestart om een nieuwe CFO te rekruteren.

Birgit Conix over haar vertrek: “Ik heb de afgelopen vijf jaar ontzettend graag bij Telenet gewerkt. Samen met mijn collega’s heb ik de schouders gezet onder de groei van Telenet. In het bijzonder zullen de integratie van BASE, het optimaliseren van onze kostenstructuur, werkkapitaal en financieringskost, alsook het zoeken naar mogelijkheden om onze investeringen en overnames te blijven financieren, me bijblijven. Telenet is goed gepositioneerd om de uitdagingen van een veranderend media- en telecomlandschap aan te gaan. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat mijn collega’s van het Senior Leadership Team alsook het hele Finance Team de financiële doelstellingen voor 2018 en daarna zullen bereiken.

John Porter, CEO van Telenet, zei in een reactie op het vertrek: “Birgit heeft als CFO een groot aandeel gehad in de groei die Telenet de afgelopen vijf jaar kenmerkte. Onder haar impuls zijn verschillende integraties vlot verlopen en voer het bedrijf een stabiele financiële koers met een sterke groei van zowel de EBITDA als de vrije kasstroom. Wij zijn blij met de inbreng die Birgit de afgelopen jaren heeft gehad om Telenet verder te laten uitgroeien tot een gezond en duurzaam bedrijf en willen haar daarvoor uitdrukkelijk bedanken. Ik wens Birgit veel succes met haar plannen voor de toekomst. Dit is opnieuw een bewijs van het feit dat Telenet toptalent ook internationaal zijn weg vindt.”

Birgit Conix
Isabelle Geeraerts Woordvoerster, Telenet
Rob Goyens Investor Relations, Telenet