Chief Information Officer Sam Lloyd verlaat Telenet

Chief Information Officer Sam Lloyd verlaat Telenet

Sam Lloyd, Chief Information Officer (‘CIO’) bij Telenet zal eind juli na 3,5 jaar het bedrijf verlaten. Dat kondigt Telenet Group Holding NV (Euronext Brussel: TNET, “Telenet”) vandaag aan. Lloyd gaat aan de slag als Chief Data and Information Officer bij een FTSE100 bedrijf in het Verenigd Koninkrijk. Telenet zal de functie van CIO niet opnieuw invullen. Het bedrijf tekende onder leiding van Lloyd een nieuwe organisatiestructuur uit voor het IT-departement, realiseerde de complexe IT-integratie na de overnames van BASE en SFR en startte onder haar impuls met de ontwikkeling en implementatie van een volledig nieuw IT-platform dat Telenet zal toelaten om maximaal digitaal te gaan opereren.

De Britse Sam (Samantha) Lloyd (44) startte bij Telenet op 1 maart 2016 als CIO. In die functie leidde ze het IT-departement, rapporteerde ze rechtstreeks aan John Porter en maakte ze deel uit van het Senior Leadership Team van Telenet. Lloyd had een belangrijk aandeel in de digitale transformatie van Telenet, waarmee het bedrijf klaar is voor de komende jaren.

Sam Lloyd blijft haar huidige functie uitoefenen tot 31 juli van dit jaar. Daarna keert ze terug naar het Verenigd Koninkrijk.

In het licht van de nieuwste technologische ontwikkelingen en de ambities van Telenet om in de toekomst op een meer agile manier te werken, heeft het bedrijf besloten om de CIO-positie niet opnieuw in te vullen. Micha Berger, Chief Technology Officer, zal de komende maanden samenwerken met Sam Lloyd om het IT team en het Technology & Innovation ("T & I") team samen te brengen en de overgang van deze gecombineerde technologieafdeling naar de nieuwe agile bedrijfsstructuur van Telenet te begeleiden.

John Porter, CEO van Telenet: “Het vertrek van Sam Lloyd is geen verrassing. We wisten al van bij haar start dat Sam zich niet permanent in België zou vestigen omdat haar familie in het Verenigd Koninkrijk woont. Ze heeft de afgelopen drieëneenhalf jaar als CIO een belangrijke rol gespeeld om Telenet verder te digitaliseren en met een nieuw IT-systeem ook klaar te stomen voor de toekomst. Sam zal zich de komende maanden concentreren op het finaliseren van een aantal belangrijke strategische IT-projecten voor Telenet. Ik wil haar nu al bedanken voor alle inspanningen en haar inspirerende ideeën en realisaties van de  afgelopen jaren.”

Nieuws
Contacteer ons
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen