Skip to Content

Dana Strong gecoöpteerd als nieuwe bestuurder bij Telenet Group Holding NV

De raad van bestuur van Telenet Group Holding NV (hierna "Telenet") heeft kennis genomen van het vrijwillig ontslag van de heer Balan Nair als bestuurder van Telenet. In overeenstemming met artikel 18.4 van de statuten van Telenet hebben de overblijvende bestuurders besloten om met onmiddellijke ingang mevrouw Dana Strong, te coöpteren als nieuwe bestuurder van Telenet. De eerstvolgende algemene vergadering van Telenet zal beslissen over de definitieve benoeming van mevrouw Dana Strong.

Bert De Graeve, voorzitter van de raad van bestuur: "Allereerst wil ik in naam van de huidige bestuurders en het management de heer Balan Nair bedanken voor zijn uiterst waardevolle inzet om Telenet te laten uitgroeien tot één van de meest performante en innovatieve kabelbedrijven in de wereld. Tegelijk ben ik heel blij dat wij mevrouw Dana Strong kunnen verwelkomen als bestuurder van Telenet. Mevrouw Strong heeft een jarenlange expertise opgebouwd bij de Liberty Global groep. Ze is vertrouwd met de context waarin Telenet opereert, heeft een zeer uitgebreide internationale ervaring met transformatieprocessen en combineert die ervaring met een sterke strategische en operationele kennis. Met de komst van Dana Strong zorgen we bovendien voor meer diversiteit binnen de raad van bestuur. Wij kijken er naar uit met haar samen te werken."

Dana Strong startte bij de Liberty Global groep in 1999 en bekleedde verschillende functies alvorens Chief Transformation Officer te worden bij Liberty Global. Ze was COO bij Virgin Media. CEO van UPC Ierland en COO bij AUSTAR Entertainment in Australië. In haar huidige rol als Chief Transformation Officer bij Liberty Global identificeert ze strategische en operationele opportuniteiten in samenspraak met CEO Mike Fries.

Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - 's werelds grootste internationale tv- en breedbandbedrijf, investeert, innoveert en versterkt mensen in meer dan 10 landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie - bezit een rechtstreeks belang van 57,3% in Telenet Group Holding SA / NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Neerveldstraat 107
1200 Brussel