Dataverkeer piekte weer op oudejaarsavond

Dataverkeer piekte weer op oudejaarsavond

In de oudejaarsnacht stuurden mobiele telefonieklanten op het Telenet netwerk tussen 20u00 en 8u00 in totaal 8.077.666 sms’jes en verbruikten ze 132.702 GB data. Telenet had de noodzakelijke maatregelen getroffen om het toenemende verkeer op zijn netwerk probleemloos te laten verlopen.

Sms en toepassingen als WhatsApp zijn een zeer populaire manier om kerst- en nieuwjaarswensen over te maken. Traditiegetrouw verwachtte Telenet dan ook heel wat sms- en dataverkeer.

In totaal stuurden de mobiele telefonieklanten op het Telenet netwerk (Telenet, BASE, Lyca, …)  8.077.666 sms’en. Dat was 18 % minder dan vorig jaar (9.8 miljoen in 2019). Het sms-verkeer piekte om 00.05 uur.

Ook het mobiele dataverkeer verliep vlekkeloos. Klanten verstuurden massaal hun nieuwjaarswensen via toepassingen als WhatsApp en Facebook, goed voor 132.702 GB aan data of een stijging van 52,1 % (87.229 GB in 2019).

Nieuws
Contacteer ons
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,28% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen