De 5 finalisten van het fanplan zijn bekend

Play Sports realiseert het winnende supportersidee

Dinsdag 17 november 2015 — Vorige maand lanceerde Play Sports het ‘fanplan’, een oproep voor het strafste supportersidee van Vlaanderen. Uit de vele inzendingen heeft de jury de 5 beste ideeën geselecteerd. Bartel Van Riet ging op zoek naar de supporters achter elk idee en stelt ze voor op playsports.be/samenstraffer. Daar kan iedereen van 16 tot 22 november stemmen op het strafste ‘fanplan’. 

Play Sports wil supporters en sporters dichter bij elkaar brengen. Dat gebeurt niet enkel via het TV-scherm, maar ook op en rond het veld. Met het ‘fanplan’ lanceerde Play Sports een oproep aan alle supporters om een droomidee te bedenken voor hun favoriete sportheld of -club. De jury heeft uit 232 inzendingen 5 supportersideeën weerhouden. Van 16 tot 22 november kan elk ‘fanplan’ stemmen verzamelen via playsports.be/samenstraffer. Uit de 3 populairste fanplannen wordt het winnende fanplan gekozen. Dat idee zal dankzij Play Sports werkelijkheid worden. De realisatie van het idee wordt in beeld gebracht en op 18 december uitgezonden in het programma “Samen Straffer” op VIER en Play Sports. Presentator Bartel Van Riet, zelf een grote fan van KV Mechelen, ging alvast op bezoek bij de supporters achter elk idee:

Tiegem Tigers

In Tiegem is er geen sportaccommodatie waar de jeugd zich kan uitleven, maar gelukkig heeft er een boer zijn grasweide opengesteld voor het lokale jong geweld. Zo zag rugbyclub de Tiegem Tigers het levenslicht. Het is een groep gemotiveerde jongeren die snel progressie maakt. Alleen kunnen ze enkel op verplaatsing spelen, want in Tiegem is er niet de juiste accommodatie. Geen tribune, geen douches, geen wc’s, geen kantine, … Het zou leuk zijn om hier verandering in te brengen en hier ook eens een toernooi te kunnen organiseren.

De Svengabus XL

Nu Sven Nys afscheid neemt van de cross, willen zijn supporters de Svengabus nog eens vanonder het stof halen. De Svengabus is een alles-in-één-sfeerinstallatie op wielen met een 'brandalarm' en muziekinstallatie om de sfeer erin te brengen en een bier- en jeneverbar om de dorst te lessen. En omdat het de laatste keer is, willen zijn fans het groots aanpakken. De Svengabus mag ietsje groter, en de ambities ook. Denk bijvoorbeeld aan live muziek met schlagerzangers op een afgebakend middenplein vol ambiance. Het zou mooi zijn als dit ondersteund zou worden door een vliegtuig dat rondcirkelt met een spandoek met daarop de namen van zoveel mogelijk fans. Nog een laatste keertje alles geven, dat zou mooi zijn als afscheid van hun held.

Clublied KAA Gent met groot orkest

Wie is 't die were triomfeert? Dat is den AG! Wie is 't die aan de kop marcheert? Dat is den AG!
Een KAA Gent-supporter krijgt elke thuismatch kippenvel als hij de ‘Buffalomars’ hoort, en met hem 19.999 anderen. Hij vroeg zich af hoe ze hun geliefd supporterslied, dat al dateert uit 1948 en normaal door een fanfare gespeeld wordt, grootser konden maken. Daarom zou hij graag eens horen hoe het in volle glorie gespeeld wordt door een groot klassiek orkest. Hij dacht daarbij aan gemeentegenoot, componist en dirigent Dirk Brossé. Het zou alleszins een mooi eerbetoon zijn aan de landskampioen.

Waterpolo in de kijker

Waterpolo is een sport die weinig aandacht krijgt, terwijl het een enorm zware en mooie sport is. Het zou leuk zijn mocht er eens een keertje een heel supporterslegioen aanwezig zijn op één van de matchen van de waterpoloclub uit Merksem. Supporters die sfeer maken met trommels, toeters, supportersliedjes,.. . Met zulke steun kunnen ze alleen maar beter spelen. En tegelijk komt de sport eens in de kijker.

De luidste supporterstribune

De supporters van hockeyclub Braxgata slagen erin om zich te onderscheiden van de andere clubs door verbaal hun mannetje te staan, gewapend met trommel en stem. Al jaren zijn ze bij BRAX3 de infrastructuur op eigen houtje aan het uitbouwen in De Schorre in Boom. Helaas is de huidige tribune verouderd, niet overdekt en straalt ze niet de ambitie uit die ze koesteren. Vandaar de idee om te bouwen aan de eerste auditiovisuele tribune van België. Door de kleine tribune om te bouwen in een overdekte schelpvormige koepel willen ze ervoor zorgen dat het geluid wordt versterkt op het veld. Ook willen ze werken met lichtelementen die harder gaan branden als de decibels toenemen. Zo vormen ze, zelfs met een kleine groep supporters, de belangrijke twaalfde man.

Bartel Van Riet, presentator: ”Alle supporters charmeren met hun aanstekelijk enthousiasme. Alle geselecteerde inzendingen verdienen het om te winnen. Het is heel fijn om het groepsgevoel te zien leven bij zowel de supporters als de sporters. Ik kijk er alvast naar uit om een van deze geweldige ideeën gerealiseerd te zien worden.”

Jeroen Bronselaer, SVP Residential Marketing: ”Play Sports staat voor ‘samen straffer’. We willen supporters en sporters dichter bij elkaar brengen. Zowel op het scherm als rond het veld willen we de hele sportbeleving tot een hoger niveau tillen. Op Play Sports doen we dit met onze uitgebreide omkadering, breed sportaanbod en innovatieve concepten. Rond het veld willen we via onverwachte acties deze belofte waarmaken. Zo hebben we in het veldrijden onze Play Sports Trophy, waarbij fans in naam van hun favorietes prof door het veld te klieven. Het fanplan is onze droomfabriek die het beste supportersidee realiseert. ”

Clublied KAA Gent door groot orkest

De Svengabus

De Tiegem Tigers

De luidste supporterstribune

Waterpolo in de kijker

De Svengabus XL
De Svengabus XL
De Svengabus XL
Tiegem Tigers
De luidste supporterstribune
De luidste supporterstribune
Waterpolo in de kijker
Waterpolo in de kijker
Clublied KAA Gent met groot orkest
Clublied KAA Gent met groot orkest
Clublied KAA Gent met groot orkest
Nina Mallants Woordvoerster at Telenet