De aandeelhouders van Telenet keurden het voorgestelde bruto tussentijds dividend van € 1,375 per aandeel goed

De bijgevoegde informatie betreft gereglementeerde informatie zoals gedefinieerd in het Koninklijk Besluit van 14 november 2007 betreffende de verplichtingen van emittenten van financiële instrumenten toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt.

Mechelen, 2 december 2021Telenet Group Holding NV (“Telenet” of de “Vennootschap”) (Euronext Brussels: TNET) maakt bekend dat de Bijzondere Algemene Vergadering het voorgestelde bruto tussentijds dividend van € 1,375 per aandeel (netto € 0,9625 per aandeel), voor een totaalbedrag van € 150,4 miljoen1, heeft goedgekeurd.

Zoals aangegeven in het persbericht van 28 oktober 2021 zal het tussentijdse dividend worden uitbetaald op 8 december 2021, terwijl de Telenet-aandelen vanaf de opening van de Brusselse beurs op 6 december 2021 ex-dividend zullen worden verhandeld. De registratiedatum werd bevestigd op 7 december 2021.

De effectieve uitbetaling van het tussentijds dividend aan zowel de geregistreerde aandeelhouders als de aandeelhouders van gedematerialiseerde aandelen volgt op 8 december 2021. Op de betaling van het tussentijds dividend is 30% roerende voorheffing verschuldigd conform de Belgische wetgeving. Het bedrag van het ontvangen netto tussentijds dividend per aandeel van € 0,9625 kan echter variëren in het geval van buitenlandse aandeelhouders, afhankelijk van het bestaan van dubbelbelastingverdragen tussen België en een aantal andere landen. Om van de verlaagde roerende voorheffing te genieten, moeten aandeelhouders uiterlijk 10 kalenderdagen na de effectieve betaaldatum een fiscaal attest overmaken aan ING België, dat namens de Vennootschap als betaalagent optreedt.

 

[1] Op basis van 109.398.995 dividendgerechtigde aandelen op 5 november 2021, met uitsluiting van 4.442.824 niet-dividendgerechtigde eigen aandelen

Persbericht TNET_Special Shareholders Meeting 2021_vFINAL (NL).pdf - 439 KB

 

 

Financieel
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen