De aandeelhouders van Telenet keuren het voorgestelde slotdividend en een vernietiging van eigen aandelen goed

De bijgevoegde informatie betreft gereglementeerde informatie zoals gedefinieerd in het Koninklijk Besluit van 14 november 2007 betreffende de verplichtingen van emittenten van financiële instrumenten toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt.

Mechelen, 29 april 2020 – Telenet Group Holding NV (“Telenet” of de “Vennootschap”) (Euronext Brussels: TNET) maakt bekend dat eerder vandaag de Gewone Algemene Vergadering het voorgestelde bruto slotdividend van € 1,3050 per aandeel (netto € 0,9135 per aandeel), voor een totaalbedrag van € 143,2 miljoen [1], heeft goedgekeurd. De Buitengewone Algemene Vergadering keurde ook de vernietiging van 814.966 eigen aandelen goed met onmiddellijke ingang.

Zoals aangegeven in het persbericht van 27 maart 2020 zal het tussentijdse dividend worden uitbetaald op 6 mei 2020, terwijl de Telenet-aandelen vanaf de opening van de Brusselse beurs op 4 mei 2020 ex-dividend zullen worden verhandeld. De registratiedatum werd bevestigd op 5 mei 2020.

De effectieve uitbetaling van het slotdividend aan zowel de houders van aandelen op naam als gedematerialiseerde aandelen volgt op 6 mei 2020. Op de betaling van het slotdividend is 30% roerende voorheffing verschuldigd conform de Belgische wetgeving. Het bedrag van het ontvangen netto slotdividend per aandeel van € 0,9135 kan echter variëren in het geval van buitenlandse aandeelhouders, afhankelijk van het bestaan van dubbelbelasting-verdragen tussen België en een aantal andere landen. Om van de verlaagde roerende voorheffing te genieten, moeten aandeelhouders uiterlijk 10 kalenderdagen na de effectieve betaaldatum een fiscaal attest overmaken aan ING België, dat namens de Vennootschap als betaalagent optreedt.

De Buitengewone Algemene Vergadering keurde ook de voorgestelde vernietiging van 814.966 eigen aandelen goed. Deze vernietiging van eigen aandelen volgt op de eerdere vernietiging van eigen aandelen in april en december vorig jaar en past in het beleid van Telenet om een toereikend niveau eigen aandelen te handhaven om de uitstaande verplichtingen onder de incentiveplannen op lange termijn van het management van de Vennootschap te dekken. Het aantal aandelen van de Vennootschap daalde bijgevolg met onmiddellijke ingang van 114.656.785 naar 113.841.819.

Persbericht TNET_ Shareholders Meeting April 2020_vFINAL (NL).pdf - 203 KB

[1] Op basis van 109.733.247 dividendgerechtigde aandelen op 20 maart 2020, met uitsluiting van 4.923.538 niet-dividendgerechtigde eigen aandelen

 

Financieel
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen