Een nieuwe reeks van Belga Sport

PERSDOSSIER

Woensdag 15 november 2017 — Vorig jaar liet Play Sports door Woestijnvis een nieuwe reeks van Belga Sport maken. Na meer dan drie jaar keerden de topdocumentaires over sporters en sportgebeurtenissen die in het collectieve geheugen van de Belg gegrift staan, terug.

De acht afleveringen, recent nog te bekijken op Canvas, werden heel goed onthaald door de kijkers. En dus komt er een tweede seizoen. Vanaf 17 november tot eind december worden opnieuw acht afleveringen wekelijks uitgezonden op Play Sports.

Tom Gemoets, hoofdredacteur Telenet Play Sports: “De strategie van Play Sports is om de kijker niet alleen sportwedstrijden maar ook omkadering en alternatieve programma’s aan te bieden. Belga Sport is een iconisch programma dat een breed publiek weet te boeien. Tijdens de brainstorm vorig jaar kwamen er zo veel mogelijke onderwerpen naar boven dat de beslissing snel was gemaakt om dit jaar nog een tweede seizoen te brengen.”

Belga Sport 2017 werd gemaakt door onder andere Tim Wielandt, Bram Lambert, Niko Lainé, Dirk Van Nijverseel en Thomas Liekens. Commentaar wordt opnieuw voorzien door voormalig atletiekverslaggever Carlos De Veene.

Klik hier om het persdossier te downloaden.

Belga Sport persdossier