Eltrona neemt de activiteiten in Luxemburg over van SFR-Coditel, eigendom van Telenet

Eltrona neemt de activiteiten in Luxemburg over van SFR-Coditel, eigendom van Telenet

Een belangrijk strategisch partnership

Dinsdag 25 februari 2020 - Eltrona [1], de kabelmaatschappij uit Luxemburg, neemt via een fusie de activiteiten in Luxemburg over van SFR-Coditel [2], dat eigendom is van Telenet BV [3], een dochtervennootschap van Telenet Group Holding NV (Euronext Brussel: TNET). Deze fusie, die gepaard gaat met de uitgifte van nieuwe aandelen voor  Telenet, bezegelt het strategische partnership tussen de aandeelhouders van Eltrona en Telenet. Tegelijk besloot de groep Post Luxembourg, sinds 1998 aandeelhouder van Eltrona, om haar belang van 34% over te verkopen aan  Telenet. De aandeelhouders van Eltrona zullen 50% +1 van de aandelen bezitten en Telenet 50% -1 van de aandelen van de  gefuseerde entiteit.

Zo groeit Eltrona uit tot een kabelmaatschappij voor heel Luxemburg, waardoor het bedrijf ook zijn impact vergroot op de zeer dynamische telecommarkt.

SFR-Coditel Luxemburg is in 2017 geïntegreerd in de Telenet-groep, in het kader van de overname van de activiteiten van SFR-Coditel Belgium. De huidige fusie betekent dat ten laatste op 30 juni dit jaar het merk SFR in Luxemburg zal plaatsmaken voor het merk Eltrona. Na een fase van migratie en integratie zullen de respectieve klanten van Eltrona en van SFR-Coditel langs beide kanten kunnen genieten van een nieuw, uitgebreid, uniek en homogeen aanbod van telecomdiensten binnen het hele grondgebied.

De volledige operatie zal naar verwachting de komende weken worden afgerond en de partijen stellen alles in het werk om de joint venture begin april van start te kunnen laten gaan. Bestaande klanten van SFR-Coditel ontvangen persoonlijk de komende dagen en weken meer informatie over de te nemen stappen.

“Door deze fusie versterkt Eltrona zijn positie in Luxemburg en vergroot het bedrijf zijn concurrentiekracht op de telecommarkt in het Groothertogdom. Door de middelen en de expertise van Telenet en Eltrona te bundelen, zal Eltrona zijn product- en dienstenaanbod verder kunnen ontwikkelen en beter kunnen inspelen op de behoeften van de markt in Luxemburg.” Paul Denzle CEO van ELTRONA
“Dit strategische partnership is een ideale oplossing, zowel voor Telenet als voor Eltrona. Elke partij beschikt over complementaire vaardigheden en we zijn van mening dat de combinatie hiervan zal leiden tot de ontwikkeling van een aantrekkelijk gezamenlijk aanbod van telecomdiensten (televisie, internet, mobiele telefonie) op de steeds veranderende Luxemburgse markt.”  John Porter, CEO van TELENET

[1] Eltrona Interdiffusion SA
​[2] Coditel SàRL
​[3] Telenet BV

Persbericht Telenet CP Eltrona NL final 20200225.pdf - 70 KB

Perscontacten

België

Telenet
Stefan Coenjaerts
[email protected]
​+32 499 57 76 47

Luxemburg

Eltrona :
​Nadine WEBER
[email protected]
​+352 691 749 135

SFR-Coditel :
​Mohamed SIAHMED
[email protected]
​+352 661 499 680

OVER ELTRONA

Eltrona Interdiffusion werd in 1969 door Henri Denzle opgericht als de eerste kabelmaatschappij in Luxemburg. Het bedrijf leverde diensten aan meer dan 70.000 gezinnen en gebruikers, en aan een groot aantal gemeenten en bedrijven. Naast het dienstenaanbod op het vlak van televisie, leverde Eltrona de voorbije jaren ook diensten voor internettoegang en vaste en mobiele telefonie. Zo groeide het bedrijf uit tot een van de grootste telecomoperatoren. Eltrona stelt 140 mensen te werk met zijn hoofdactiviteit en 25 in zijn dochtervennootschap Eltrona Security Systems Systems, op de beide vestigingen in Luxembourg Hollerich en in Esch/Alzette.

Meer informatie : https://www.eltrona.lu/

Story image

 

 

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen