Erik Van den Enden nieuwe CFO bij Telenet

Brussel, 29 juni 2018 - Telenet Group Holding NV (“Telenet”, Euronext Brussel: TNET) maakte vandaag bekend dat Erik Van den Enden vanaf 16 augustus als Chief Financial Officer (CFO) aan de slag gaat bij Telenet. Hij zal lid worden van het Senior Leadership Team en rapporteren aan John Porter, CEO bij Telenet.

Erik Van den Enden (39) heeft meer dan 15 jaar financiële ervaring in de fast moving consumer goods (“FMCG”)- en telecomsector. Hij heeft een brede achtergrond in financieel management en vulde de afgelopen jaren topposities in voor strategische en financiële planning, controlling, treasury en risk management. Erik werkt momenteel als Vice-President “Finance Transformation and Carve-Outs” voor AB InBev. Hij leidt daarbij de wereldwijde integratie en transformatie van SAB Miller’s financiële processen in AB InBev en is verantwoordelijk voor de opvolging van het synergieprogramma als gevolg van de overname van SAB Miller. Eerder was Erik de drijvende kracht achter het uitwerken en implementeren van een nieuwe strategie voor de Europese markt van AB InBev, waardoor vanaf 2015 terug aangeknoopt kon worden met omzetgroei.

Voor hij in 2007 startte bij AB InBev, werkte Erik Van den Enden drie jaar bij Telenet, als Interconnect Manager en Product Manager internet en telefonie voor residentiële diensten.

John Porter, CEO van Telenet, reageert: "We zijn erg blij dat we Erik Van den Enden hebben kunnen rekruteren als nieuwe CFO voor Telenet. Door zijn ervaring met verschillende aspecten van financieel management, zowel in een FMCG-bedrijf als in telecom, is Erik de ideale kandidaat om onze financiële afdeling te leiden. Erik heeft bij AB InBev bewezen grote integratietrajecten te kunnen realiseren en heeft een focus op operationele efficiëntie. Na 11 jaar keert hij terug naar Telenet waar de ”can do” mentaliteit van toen is gebleven. Erik gaat die zeker terug herkennen. Ik kijk ernaar uit om met Erik samen te werken."

Erik Van den Enden is Burgerlijk Ingenieur Elektronica (KU Leuven) en behaalde ook een Master in General Management aan Vlerick Management School. Hij volgde gespecialiseerde business- en finance opleidingen aan Insead en Wharton University.

Van den Enden is vader van twee kinderen en houdt van reizen, sport (ski, tennis en hardlopen) en klassieke muziek.

Nieuws
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Neerveldstraat 107
1200 Brussel