Geert Degezelle nieuwe Executive Vice President Telenet Business

Geert Degezelle nieuwe Executive Vice President Telenet Business

Mechelen, 25 augustus 2021 - Telenet Group Holding NV (“Telenet”, Euronext Brussel: TNET) maakte vandaag bekend dat Geert Degezelle vanaf 1 september wordt aangesteld als Executive Vice President Telenet Business en Martine Tempels opvolgt. Hij zal lid worden van het Senior Leadership Team en zal rapporteren aan John Porter, CEO bij Telenet.


​Geert Degezelle (47) werkte bij ICT-bedrijf Telindus en groeide daarna door bij Proximus, waar hij verantwoordelijk was voor sales, maar ook strategie-, innovatie- en M&A-ervaring opdeed. Daarnaast bouwde hij bij de Belgische Telecomspeler de cybersecurity business uit en was hij er verantwoordelijk voor de networking & cloud business unit. Van 2015 tot 2019 was Degezelle CEO van Telindus Nederland. Daar bleef hij vier jaar aan de slag en zette hij niet alleen sterke financiële resultaten neer, maar zorgde hij bijvoorbeeld ook voor een spectaculaire groei van de werknemerstevredenheid bij Telindus Nederland. Bij zijn terugkeer naar België werd hij CEO bij Cheops Technology.


​Op 1 februari 2021 startte Geert Degezelle als Vice President Enterprise Business Sales bij Telenet Business en stuurde hij alle sales departementen bij Telenet Business aan die gericht zijn op KMO’s en grote bedrijven. Degezelle kwam als beste kandidaat uit het selectieproces, waarbij zowel interne als externe kandidaten gezien werden. Vanaf 1 september krijgt hij de eindverantwoordelijkheid over de Telenet Business activiteiten en wordt hij lid van het Senior Leadership Team (SLT) van Telenet. Martine Tempels zal Geert Degezelle ondersteunen bij de transitie naar zijn nieuwe rol.

 

John Porter, CEO van Telenet: "Geert combineert vlot een sterke strategische visie met de drive om de zaken ook effectief aan te pakken en past dan ook perfect bij de Telenet “can-do” cultuur. Hij heeft zich de afgelopen maanden laten kennen als een integere, resultaatsgerichte people leader die oog heeft voor de mens achter de business, de klant én onze medewerkers. Ik heb er alle vertrouwen in dat Geert als nieuwe leider van Telenet Business de verwachtingen om onze B2B-activiteiten nog sterker te laten groeien, kan waarmaken. Ik wens hem veel succes bij zijn nieuwe verantwoordelijkheden en ik verwelkom hem graag in ons Senior Leadership Team.”

 

Geert Degezelle is van opleiding ingenieur telecommunicatie en behaalde een postgraduaat telecom aan de Universiteit Antwerpen en een MBA aan de Flanders Business School. Hij is al jaren geboeid door technologie en door de vraag hoe technologie ten dienste kan staan van personen, bedrijven en de maatschappij.

Geert Degezelle is getrouwd en heeft 2 zonen. In zijn vrije tijd kookt hij graag. Naast mountainbiken, zeilen en golfen, is hij ook een gedreven amateurfotograaf.

 

Story image
Telenet persdienst (alleen voor journalisten)

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen