Meer dan 90 jonge uitvinders stellen hun 'Coolest Projects' voor

Maandag 23 april 2018  - De jongste uitvinders van België bliezen dit weekend verzamelen in Technopolis voor de 3de editie van Coolest Projects, een jaarlijkse technologiebeurs waar jongeren tussen 7 en 18 jaar een eigen project kunnen voorstellen aan het grote publiek. Het concept komt oorspronkelijk uit Ierland waar ze al enkele jaren een gigantische technologiebeurs voor jonge creatievelingen organiseren. In 2016 besliste CoderDojo Belgium om een Belgische tegenhanger te organiseren. Een schot in de roos want het evenement wint elk jaar aan populariteit.

In Technopolis heerste gisteren een gezellige bedrijvigheid. Meer dan 90 kinderen kwamen er 64 verschillende projecten voorstellen. Een allegaartje aan robots, computergames en elektronische bouwsels namen het tegen elkaar op in een wedstrijd om als meest technische, meest handige of populairste project verkozen te worden.

Omdat deelnemen aan deze beurs op zich al een hele prestatie is, kreeg elke deelnemer na afloop een leuke goodiebag. Prijzen werden uitgereikt door personen die zelf het een en ander hebben bereikt in de wereld van eentjes en nulletjes. “Deze rolmodellen kunnen voor een extra stimulans zorgen om zelf een carrière in STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics) na te streven”, verduidelijkt de organisatie. “Bovendien is het voor de jury ongelooflijk inspirerend om de creativiteit van de aanstormende generatie aan het werk te zien.”

Story image

Falen mag

“De winnende projecten zijn daarom niet altijd de spectaculairste”, verklaart CoderDojo oprichtster en vice-president bij Telenet Business Martine Tempels. “We willen met deze beurs vooral het ondernemerschap bij jongeren aanwakkeren en daar hoort een mislukt project ook bij. Door deel te nemen aan deze beurs moeten jongeren een eigen idee uitwerken en het vervolgens aan het publiek en de jury presenteren. Onbewust trainen ze dus soft skills die hen later nog goed van pas kunnen komen. Wie kan aantonen dan hij of zij deze skills onder de knie heeft, kan in de prijzen vallen”, besluit Tempels.

STEM in een cool jasje

Met een recordaantal bezoekers heeft CoderDojo ook aan een breed publiek kunnen tonen dat STEM helemaal niet saai is. Een retro arcadekast, een automatisch kippenhok of een voetbalveld waar je een balletje kan trappen met robots, het zijn allemaal projecten die wetenschap meer naar de leefwereld van kinderen brengt. “De beste ambassadeurs voor het STEM-onderwijs zijn de kinderen zelf”, aldus de organisatie.

Met een beetje hulp van Telenet

De beurs komt er dankzij de financiële steun van Telenet. Ineke Rampart, Director Corporate Affairs: “Bij Telenet geven we het talent van de toekomst graag een extra stimulans. In de digitale wereld van vandaag en morgen zijn STEM-competenties en ondernemingszin onontbeerlijk. Daarom zijn we trouwe partner van CoderDojo Belgium én van het Coolest projects event dat creatieve en ondernemende kinderen en jongeren met een passie voor technologie een podium biedt. Door vandaag in te zetten op STEM en ondernemerschap, bouwen we mee aan de digitale maatschappij van morgen."

Meer informatie over onze initiatieven om digitale vaardigheden te ontwikkelen bij kinderen vind je op onze corporate website.

Story image
Nieuws
Maarten Thimpont CoderDojo Belgium
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen