Na ‘Het huis’ richt Eric Goens zijn pijlen op het voetbal met ‘KANTINE’

Na ‘Het huis’ richt Eric Goens zijn pijlen op het voetbal met ‘KANTINE’

Goens duikt voor Play Sports acht keer de voetbalkantine in

Na reeksen als ‘Het huis’, ‘Bargoens’ en ‘Kroost’ duikt Eric Goens in een nieuw interviewprogramma voor Play Sports de voetbalkantine in. Goens ontvangt in ‘KANTINE’ acht voetbalgasten waaronder Bart Verhaeghe, Steven Defour, Olivier Deschacht en Gert Verheyen. Vanaf vrijdag 29 maart zal hij hen een voor een in zijn gekende warme, maar spitse stijl uitvragen en op zoek gaan naar verhalen en achtergronden in het Belgische voetbal.

In de voetbalkantine van tweedeprovincialer Rapide Wezemaal zoomt Eric Goens acht weken lang met een bekende voetbalgast in op het Belgische voetbal. Dat doet hij voor Play Sports en Woestijnvis. Zo zullen onder meer Bart Verhaeghe (voorzitter Club Brugge), Olivier Deschacht (ex-speler Anderlecht, speler Lokeren), Gert Verheyen (ex-coach KV Oostende), Steven Defour (Burnley FC, ex-Anderlecht), Danny Vukovic (doelman KRC Genk) in de kantine passeren.

Decor en VAR ingrediënten van Goens

De setting is zoals bij Goens’ andere programma’s belangrijk. Het decor van de doorleefde kantine kan de gesprekken een andere wending geven, denk aan een prijzenkast, een uitslagenbord aan de muur, affiches of foto’s. Als uitsmijter komt ook de VAR in elke uitzending aan bod. Die zal de gast confronteren met een bepaald fragment uit het archief, een nieuwsitem, een foto of een uitspraak, om zo dieper in te gaan op het onderwerp. Voor Goens is KANTINE een terugkeer naar de heimat.

“In 1991 ben ik begonnen als voetbaljournalist bij Canal+ dus de reeks is voor mij een echte terugkeer naar de oude liefde. En de voetbalwereld ligt me nog altijd na aan het hart. Mijn zoon voetbalt en ik heb al jaren een abonnement op Club Brugge. De gesprekken in ‘KANTINE’ zullen dan ook verder gaan dan de terugkerende clichés die we nog te veel zien in het voetbal. Bedoeling is om met de gasten een openhartig gesprek te hebben, waarbij ze diep in hun ziel laten kijken en de mooie maar ook moeilijke momenten op en naast het veld met de kijkers delen.” Eric Goens, reportagemaker

Kijker lust praatprogramma’s rond sport

Praatprogramma’s, portretreeksen, de sportwedstrijden zelf: de laatste maanden mag de Vlaamse kijker en sportliefhebber allesbehalve klagen over het sportaanbod op televisie. Maar is er wel nog ruimte voor zo’n extra interviewprogramma over voetbal?

“Bij Play Sports willen we de kijker niet alleen sportwedstrijden aanbieden maar ook omkadering en alternatieve programma’s. Denk maar aan Belga Sport dat we nu al drie jaar op rij samen met Woestijnvis maken. We merken dat er een grote interesse bij de kijker is voor dit soort programma’s. We zijn bovendien ook erg blij met een interviewer als Eric Goens. Want hij weet als geen ander zijn gasten op een correcte manier tot een openhartig gesprek te verleiden.” Tom Gemoets, hoofdredacteur Play Sports

‘KANTINE’ loopt vanaf 29 maart acht vrijdagavonden lang om 22.40 uur op Play Sports 1 en zal 45 minuten duren. Op zaterdag en zondag rond de voetbaltoppers zijn er extra uitzendingen.

Aflevering 1 start komende vrijdag 29 maart met Steven Defour.

Uitzendschema

(de namen voor de laatste drie afleveringen worden later bekend gemaakt):

 • Vrij 29/3 Steven Defour
 • Vrij 05/4 Gert Verheyen
 • Vrij 12/4 Bart Verhaeghe
 • Vrij 19/4 Danny Vukovic
 • Vrij 26/4 Sinan Bolat
 • Vrij 03/5 Olivier Deschacht
 • Vrij 10/5 xx
 • Vrij 17/5 xx

Productie

 • Interview/Voice-off: Eric Goens
 • Productie: Hans Speetjens
 • Redactie: Tim Wielandt
 • Regie: Kristof Van Den Bergh

 

Entertainment
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen