Skip to Content

Nieuwe call van imec.istart met specifiek aanbod voor de Media, Telecom en Entertainment industrie

Geëngageerd om zijn aanbod voor tech ondernemers voortdurend te verbeteren en te versterken, lanceert imec zijn eerste imec.istart call voor 2017, met een nieuw, specifiek incubatietraject voor start-ups actief in de media, telecom en entertainment sectoren. Dit initiatief is een samenwerking tussen imec, Barco, Mediahuis, Medialaan en Telenet als investeringspartners enerzijds en MediaNet Vlaanderen en VRT Sandbox als ondersteunende partners anderzijds. Dit is het derde speciale traject van imec.istart na de lancering van de Blue Health en de Logistics & Mobility verticals in 2015. 

Sven De Cleyn, imec.istart Program Manager, benadrukt het belang van specifieke incubatietrajecten in het imec.istart programma: “Tegenwoordig is er in België een breed scala van incubatoren om lokaal ondernemerschap te ondersteunen. We moeten onszelf en ons aanbod voortdurend heruitvinden om ervoor te zorgen dat we een toegevoegde waarde blijven leveren aan elke start-up die zich bij ons programma aansluit. Deze speciale trajecten verzekeren dat onze ondernemers de beste coaching en mentoring krijgen door hen rechtstreeks in contact te brengen met experten uit de industrie die in hun idee geïnteresseerd zijn en die hen willen begeleiden en op weg helpen om succesvolle bedrijven te worden.”

De specifieke trajecten vertegenwoordigen een aanvullende steun voor de start-ups actief in deze marktsegmenten. Het gaat hierbij om een extra financiering van 50 000 euro, gespecialiseerde coaching in de domeinen waarin elke partner actief is en exclusieve toegang tot hun business netwerk, vakkennis en beschikbare technologieën.

Start-ups die zich wensen in te schrijven voor dit traject, zullen hun idee bovendien moeten pitchen aan een jury. Die jury bestaat uit de verantwoordelijken van elke investeringspartner bovenop de algemene imec.istart jury. Geselecteerd worden voor de algemene imec.istart call is noodzakelijk om deel te nemen aan de speciale trajecten. Start-ups die niet worden geselecteerd in de verticals kunnen alsnog deelnemen aan het algemene programma en kunnen op de steun van het imec.istart incubatieteam rekenen.

Dieter Nieuwdorp, Senior VP Strategy and Corporate Development Telenet: “Met ons Telenet Kickstart programma willen we digitale ondernemers en start-ups ondersteunen en hen helpen om hun bedrijf sneller te laten groeien. Als investeringspartner van de nieuwe imec.istart vertical kijken we er naar uit om onze vakkennis op het gebied van media, telecom en entertainment te delen en om ons breed business netwerk open te stellen voor veelbelovende start-up teams.”

Imec/istarts eerste oproep in 2017 loopt van 1 januari tot 1 februari. Leer meer over de procedures, dien jouw applicatie in en wordt een van de meer dan 120 bedrijven in ons portfolio.

In 2015 werd imec.istart erkend door UBI Global en eindigde op de vierde plaats in de categorie ‘Top University Business Accelerators’, een vergelijkend onderzoek waarvoor wereldwijd meer dan 500 incubatieprogramma’s onder de loep genomen werden.

Contacteer ons
Isabelle Geeraerts Woordvoerster, Telenet
Sven De Cleyn Program Manager , imec.istart
Isabelle Geeraerts Woordvoerster, Telenet
Sven De Cleyn Program Manager , imec.istart
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - 's werelds grootste internationale tv- en breedbandbedrijf, investeert, innoveert en versterkt mensen in meer dan 10 landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie - bezit een rechtstreeks belang van 57,3% in Telenet Group Holding SA / NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Neerveldstraat 107
1200 Brussel