Nieuwe sportbeleving bij Telenet: Play Sports

Ruimer sportaanbod, top-entertainment en innovatieve extra's verwennen àlle sportliefhebbers.

- Sporting Telenet maakt vanaf 20 juli plaats voor Play Sports. Met een vernieuwd aanbod en een intense totaalbeleving wil Play Sports sporters en supporters dichter bij elkaar brengen. Het brede sportaanbod legt de focus op Belgische sporthelden. Sportliefhebbers zitten voortaan op de eerste rij voor het beste voetbal, hockey, volleybal, basketbal, auto- en motorsport, golf en veldrijden. Ze komen dichter bij hun helden dankzij de innovatieve concepten die helpen bij het supporteren: nieuwe programma's en competities, live verslaggeving, een verbluffende Play Sports app met 'live statistics' en top-entertaiment op en naast het scherm zorgen voor een totaalbeleving in het teken van de liefde voor de sport.

[overzichtsvideo Play Sports: https://zentr.cc/8ytflu]

Play Sports verwent sportliefhebbers met het beste sportaanbod

Bij Sporting Telenet lag de focus voornamelijk op koning voetbal, terwijl Play Sports een ruim aanbod heeft voor alle sportfans. Telkens gaat er extra aandacht naar de Belgische sporthelden die het waarmaken in binnen- en buitenland. Naast het gesmaakte voetbalaanbod uit de Belgische en internationale competities breidt Play Sports het aantal balsporten fel uit met het beste Belgische en internationale volleybal, basketbal en hockey.

Elke auto- en motorsportfanaat vindt z'n gading in motorcross en de bolides van de Formule 1 en Formule E. Golf is dag en nacht te volgen op het Play Sports Golf-kanaal. Voortaan komen ook de veldritfans aan hun trekken met de Hansgrohe Superprestige- en wereldbekerwedstrijden. Telenet gaat hiervoor samenwerken met de VRT. De openbare omroep zal van beide klassementen een aantal crossen uitzenden (die in simulcast op Play Sports te zien zijn). Play Sports krijgt hiervoor de productionele ondersteuning van de VRT en de beschikking over hun topcommentatoren en co-commentatoren. Luc Van Langenhove, manager VRT Sport: "Sporza en de VRT zijn heel blij dat deze samenwerking er komt. VRT verzekert op een efficiënte manier een relevant aanbod veldrijden. Niet alleen live maar ook in de journaals, duidingsprogramma's, op radio en ook digitaal. Op deze manier kan de VRT ook haar jarenlange expertise op het gebied van veldrijden optimaal inzetten en delen met andere belangrijke spelers in het Vlaamse medialandschap."

Daarnaast zal Play Sports een aantal nieuwe losse cyclocrosswedstrijden uitzenden. De veldritten van de Hansgrohe Superprestige en de Wereldbeker, die niet door de VRT worden uitgezonden, worden opengesteld op Playtime (standaard op kanaal 11) voor tv-klanten van Telenet.

Volg de sporthelden op en naast het veld

Met ongeziene camerastandpunten en boeiende commentaren krijgt de live verslaggeving meer diepgang. Specialisten en bekende (sport-)gezichten verwelkomen de kijker in een state-of-the-art eigentijdse studio met innovatieve virtuele effecten.

Play Sports biedt een blik achter de schermen van de sport met het programma 'Hoogvliegers'. Telenet zet daarnaast in op een fris nieuw programma van een bende jonge tv-talenten: in Fanatico krijgen sportfans een originele kijk op de sportactualiteit met de strafste Belgische topatleten en het aanstormend lokaal talent van het moment.

Play Sports-abonnees hoeven geen enkele wedstrijd of programma meer te missen want supporters kunnen alles tot 7 dagen herbekijken.

Plays Sports-app: Sport kijken in een nieuwe dimensie

Met de innovatieve Play Sports-app kijken abonnees via tablet en smartphone overal waar er Telenet Wifi is naar Play Sports. De app biedt extra informatie via statistieken (opstellingen, doelkansen, balbezit, ...) die tijdens de match worden bijgewerkt. De kijker kiest op elk moment welke statistieken hij raadpleegt. Via de Play Sports-app kunnen supporters niet enkel de wedstrijden live of tot 7 dagen herbekijken, maar ook genieten van samenvattingen, beelden achter de schermen en het leukste uit Fanatico of andere programma's. Verder zit de app boordevol nieuws, een interactieve tv-gids en een handige goal alert-functie die van pas komt wanneer de sportliefhebber niet live kan supporteren.

#samenstraffer

Play Sports wil supporters en sporters dichter bij elkaar brengen en zal zich dan ook niet beperken tot de TV, computer, tablet of smartphone. Met onverwachte acties op en rond het veld brengt Play Sports een nieuwe ervaring voor zowel sportfanaten als fans die maar af en toe naar sport kijken. Zo krijgt een supporterskamp bijvoorbeeld een kanaal voor eigen commentaar bij een topmatch uit de Jupiler Pro League. In het veldrijden pakt Play Sports dan weer uit met de Telenet Trophy waarin fans de dag voor een cross het parcours mogen rijden voor henzelf en voor hun favoriete renner.

Breder aanbod aan dezelfde prijs

Sportfanaten zullen met Play Sports meer sportplezier krijgen voor hetzelfde bedrag als Sporting Telenet. Play Sports kost maandelijks namelijk €16,45 voor triple-play klanten. Een dagpas is beschikbaar voor € 9,95. Sporting Telenet abonnees worden automatisch Play Sports abonnees.


John Porter, CEO Telenet: "Sport doet ons wat. Van de kleine jongen die voor het eerst scoort, tot het stadion vol supporters bij de ultieme goal. We houden allemaal van onze sporthelden en als we ze bezig zien, supporteren we met hart en ziel. Precies daarom halen we bij Telenet het beste uit de technologie en combineren dat met een uitgebreider sportaanbod en top-entertainment op het scherm en het veld. Play Sports is géén sportzender, het is een sportervaring."

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen