Nieuwe Telenet-modem maakt betere wifi-ervaring en hogere internetsnelheden mogelijk

Donderdag 5 november 2015 — Mechelen – Telenet installeert momenteel de eerste exemplaren van zijn nieuwste Eurodocsis 3.0  modem bij Whop- en Whoppa-klanten. Het gaat om een pilootfase met een voorlopig beperkte uitrol. De nieuwe modem, met een moderne look ’n feel, past in de strategie van Telenet om zowel het netwerk in de straat als bij de klant thuis, klaar te maken voor de toekomst.

 

Klaar voor toekomst
Met het investeringsprogramma ‘De Grote Netwerf’ zorgt Telenet er voor dat op termijn internetsnelheden mogelijk zullen zijn van minstens 1 gigabit per seconde voor het hele Telenet-netwerk. De modem is geschikt voor deze nieuwe snelheden en zorgt er voor dat ook het netwerk bij de klant thuis optimaal is uitgerust voor de toekomst. Echter, zo lang de internet-productspecificaties niet significant wijzigen, zal er voor klanten geen groot verschil merkbaar zijn tussen de vorige en de nieuwe versie van de modem.


Nieuwe wifi-standaard
Naast de mogelijkheid tot hogere internetsnelheden, voldoet de nieuwe modem aan de laatste nieuwe wifi-standaarden (802.11ac). Hierdoor zal de klant ook kunnen genieten van een snellere wifi-verbinding, indien zijn toestel (laptop, smartphone, tablet) compatibel is met deze standaard.


Beheer via Mijn Telenet
De modem met ingebouwde router en Wifi-accesspunt ondersteunt Eurodocsis 3.0. Het beheer van deze Telenet Home Gateway verloopt net als bij de vorige versie via ‘Mijn Telenet’. Begin 2016 zal de nieuwe modem geleidelijk aan breder uitgerold worden in de klantenbasis.