Opnames seizoen 6 van D5R zijn gestart in Gent

Opnames seizoen 6 van D5R zijn gestart in Gent

Na het uitzonderlijk succes van het vijfde seizoen, zijn in Gent de opnames gestart van de zesde reeks van 'D5R'. De vijf vrienden zetten hun hogere studies verder, met vallen en opstaan. De opnames zullen tot en met 11 mei lopen.  

Nadat de eerste 4 seizoenen op Ketnet uitgroeiden tot een ware hype met de release van de film als apotheose, keerden Amber, Kyra, Leyla, Vincent en Wout eind 2018 compleet onverwacht terug naar het scherm. Ze hadden de schoolbanken verlaten en ingeruild voor de vrijheid van het Gentse kotleven, de druk van de blok en de verleiding van nieuwe vriendjes. Dat zorgde binnen de vriendengroep voor heel wat stevige nieuwe uitdagingen. Zoals steeds recht uit het leven gegrepen.

Op het scherm verhuisde de reeks van Ketnet naar Telenet Play en MNM, waar ze op ongeziene schaal aansluiting vond met de opgroeiende fans. In totaal hadden de afleveringen van seizoen 5 meer dan 5 miljoen views op alle platformen, zonder lineaire uitzending. Op Telenet Play voerde 'D5R' daarmee 5 weken lang de top 10 aan van meest opgevraagde reeksen. Op het YouTube kanaal van MNM waren de 24 afleveringen meteen ook de volledige top-24.

In het zesde seizoen zien we Wout (Sander Provost) zijn studies opgeven door zijn studentenjob in de horeca en moet hij daardoor terug naar zijn ouderlijke huis in Vilvoorde. Kyra (Liandra Sadzo) gaat gebukt onder zware druk van haar volgers op social media en haar verborgen relatie met een docent maakt het er niet makkelijker op. Voor Leyla (Angela Jakaj) hangt er nieuwe liefde in de lucht na de breuk met Jan. Maar als haar nieuwe vriend een stapje verder wil, worstelt ze met haar eigen geloofsovertuiging. Vincent (Thijs Antonneau) kwam vorig seizoen eindelijk uit de kast en zit met zijn vriend Jonas op een goeie wei. Verleiding komt voor hem echter uit een onverwachte hoek wanneer hij heel onschuldig een eerste gokje waagt. Tenslotte heeft Amber (Jamie-Lee Six) zichzelf door haar perfectionistische studiedruk opgezadeld met een pillenverslaving. De ‘vriend’ die haar dit heeft aangesmeerd blijkt gevaarlijker dan gedacht. De vriendschap tussen de vijf komt onder druk te staan...

'D5R' is een co-productie van Warner Bros ITVP België, Telenet en C&A, in samenwerking met MNM. Het zesde seizoen van de jeugdreeks wordt opnieuw geregisseerd door Mathijs Dekyvere, en alle 12 afleveringen zullen vanaf de start van de grote vakantie beschikbaar zijn op Telenet Play en later dit jaar via het YouTube kanaal van MNM, MNM.BE en VRT NU. Seizoen 7 zal vanaf december beschikbaar zijn. 

Entertainment
Contacteer ons
Riema Reybrouck Ent. PR, oona
Riema Reybrouck Ent. PR, oona
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen