Opstart Digibib wenst digitale kloof bij jonge kinderen te dichten

Opstart Digibib wenst digitale kloof bij jonge kinderen te dichten

De Mechelse vereniging Deelbaar Mechelen lanceert 1 jaar na de opstart van de Klusbib een nieuw en veelbelovend project ‘Digibib’. In een centrumstad als Mechelen zijn er veel kinderen uit kwetsbare gezinnen die niet over de toegang beschikken tot een computer of het internet in huis. Door een laptop met internettoegang aan te bieden wenst de vereniging de digitale kloof te dichten en de schoolkansen van deze jongeren te verhogen. ICT doelen zijn in een digitale samenleving immers mee opgenomen in de leerdoelen van scholen.

“Onze vereniging is opgestart om projecten rond circulaire economie in de stad mogelijk te maken die een verschil kunnen maken op ecologisch en sociaal vlak. In bedrijven worden laptops nog vaak afgeschreven op enkele jaren, dit terwijl veel kinderen in onze stad niet beschikken over een laptop. We zagen al snel een opportuniteit hierin.” Thomas Pluymers, bestuurder Deelbaar Mechelen

Al van bij de start van de vereniging waren de initiatiefnemers van Deelbaar Mechelen aan de slag om dit project mogelijk te maken. Tijdens het afgelopen jaar waren ze dan ook achter de schermen aan het werk om de juiste partners voor dit project aan te spreken en bijkomende vrijwilligers te vinden om mee de schouders te zetten onder dit project.

Om de kinderen met de grootste noden te vinden vond Deelbaar Mechelen in het Sociaal Huis, J@M en enkele verenigingen voor kansarmen de ideale partners voor de toeleiding. Voor de nodige laptops en de beschikbaarheid van het internet te verzekeren nam de vereniging contact op met Telenet.

“In de huidige kenniseconomie zijn digitale en STEM (science, technology, engineering, and mathematics) vaardigheden onontbeerlijk voor iedereen. Vandaag ondervindt 60 procent van de Belgische bedrijven moeilijkheden om de juiste technische/digitale experten te vinden. Om helemaal mee te zijn in de digitale economie moet iedereen de vaardigheden van de 21ste eeuw omarmen. Daarom investeren wij graag in initiatieven zoals ‘Digibib’ van Deelbaar Mechelen, waarbij wij de digitale vaardigheden helpen versterken, met bijzondere focus op kanszoekende kinderen.” Ineke Rampart, Corporate Affairs Director Telenet

Na een korte proef met een 5-tal gezinnen tijdens de afgelopen maanden is de vereniging klaar om het project te lanceren. “We gaan van start met 30 laptops bij kinderen in het basisonderwijs maar hopen zeker te kunnen groeien.”

Omdat elk kind vanuit de vereniging een vrijwilliger toegewezen krijgt om snel eventuele problemen met de computer op te lossen zijn ze vooral nog op zoek naar inwoners die zich mee willen engageren één of meerdere kinderen te begeleiden. “Je hoeft zeker geen ICT-specialist te zijn om mee als vrijwilliger aan de slag te gaan. Het huidige team is ook een bonte mix van profielen die vooral geloven in het verhaal achter het project”

Wie interesse toont en de vereniging wenst te contacteren kan contact opnemen via info@deelbaarmechelen.be

Deelbaar Mechelen en de partners achter de Digibib nodigen jullie uit op woensdag 12 september om 19:00 uur voor de lancering van het project in de Potterijstraat 5, 2800 Mechelen

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen