Skip to Content

Orange Belgium en Telenet hebben beslist over de voorwaarden van de toekomstige beëindiging van hun Full MVNO-contract

Orange Belgium en Telenet hebben beslist over de voorwaarden van de toekomstige beëindiging van hun Full MVNO-contract

  • De mobiele klanten van Telenet kunnen voor mobiele data en telefoonverkeer blijven gebruikmaken van het kwalitatieve mobiele netwerk van Orange België en dat tot eind 2018.
  • Telenet verbindt zich ertoe een som van minimum 150 miljoen euro te betalen voor de periode van 3 jaar: 2016-2018.
  • Alle uitstaande juridische disputen tussen beide partijen zijn bij deze tevens geschikt.

Orange Belgium en Telenet startten hun onderhandelingen om het eens te worden over de voorwaarden van de beëindiging van hun Full Mobile Virtual Network Operator (MVNO) overeenkomst, dat Telenet toegang geeft tot het netwerk van Orange Belgium. Beide partijen bereikten een akkoord over de voorwaarden en modaliteiten omtrent de beëindiging van de overeenkomst.

Overeengekomen voorwaarden ter beëindiging van het Full MVNO-contract

De Full MVNO-dienstverlening van Orange België aan Telenet stopt eind 2018, wat betekent dat Telenet's mobiele klanten kunnen blijven gebruik maken van het Orange Belgium netwerk tot eind 2018. Telenet verbindt zich ertoe om een bedrag van ten minste 150 miljoen euro (excl. BTW) te betalen voor een periode van 3 jaar: 2016-2018. Het uiteindelijke door Telenet betaalde bedrag kan dit minimumbedrag als gevolg van een hoger gebruik van het netwerk overschrijden. Na 2018 kan het contract indien nodig met 6 maanden verlengd worden met een minimumbetaling van 15 miljoen euro (excl. BTW). Daarenboven worden alle uitstaande juridische geschillen tussen beide bedrijven, inclusief de juridische rechtzetting omtrent de facturen onder het Full MVNO-contact, opgeheven via deze nieuwe overeenkomst.

Achtergrondinformatie Full MVNO-partnership

Mobistar (nu Orange Belgium) kondigde zijn eerste MVNO-overeenkomst met Telenet aan in februari 2006. In 2009 werd de overeenkomst met Mobistar uitgebreid tot een Full MVNO overeenkomst. In april 2012 besloten beide partijen om de Full MVNO-overeenkomst te verlengen tot en met 31 december 2017. In februari 2016 verwierf Telenet BASE Company NV. Telenet klanten die momenteel gebruik maken van het Orange Belgium netwerk zullen geleidelijk gemigreerd worden naar het BASE netwerk wanneer Telenet de uitbreiding van bereik en capaciteit voldoende vindt.

Jean Marc Harion, CEO van Orange België, reageert: "De voorbije jaren zijn onze MVNO-partners een belangrijk onderdeel geweest van onze business. Gedurende deze periode hebben we onze organisatie fundamenteel getransformeerd en we zijn uitgegroeid naar een efficiënter bedrijf. In de komende jaren ambiëren we een groei van onze mobiele marktwaarde door gebruik te maken van zowel de toenemende vraag van onze klanten naar mobiele data als van de nieuwe convergente positionering van Orange Belgium op de Belgische markt en in Luxemburg. In tussentijd zijn we verheugd een akkoord te hebben bereikt met Telenet over de beëindiging van de Full MVNO-overeenkomst eind 2018."

John Porter, CEO Telenet, reageert: 'We zijn blij dat we een overeenkomst gesloten hebben met Orange Belgium over de algemene voorwaarden tot beëindiging van het Full MVNO-contract, de toegang tot hun netwerk tot eind 2018 en een overeenkomst betreffende de uitstaande juridische disputen. Naast het feit dat het ons de flexibiliteit geeft om een solide klantenervaring te kunnen garanderen tijdens de migratie van het netwerk van Orange Belgium naar dat van ons, voorziet de overeenkomst ook toegang tot de meest recente technologieën die Orange Belgium zal uitrollen op zijn netwerk. In de komende jaren zullen we klanten systematisch overzetten naar het Telenet netwerk. We bevestigen hierbij ook ons jaarlijkse run-rate synergy target van €220 miljoen tegen 2020, waarvan de grote meerderheid MVNO-gerelateerd is.'


Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - 's werelds grootste internationale tv- en breedbandbedrijf, investeert, innoveert en versterkt mensen in meer dan 10 landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie - bezit een rechtstreeks belang van 57,3% in Telenet Group Holding SA / NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Neerveldstraat 107
1200 Brussel