Play Sports breidt aanbod uit met Spaans, Frans en Italiaans topvoetbal, NFL en NBA via Eleven en Eleven Sports

Play Sports breidt aanbod uit met Spaans, Frans en Italiaans topvoetbal, NFL en NBA via Eleven en Eleven Sports

Onderhandelingen tussen Telenet en ELEVEN SPORTS NETWORK afgerond

Vrijdag 4 december 2015 — Telenet heeft een overeenkomst gesloten met ELEVEN SPORTS NETWORK. Dit betekent dat ook de Spaanse, Franse en Italiaanse voetbalcompetitie, de FA cup, NFL, NBA en nog heel wat andere sporten te volgen zijn via Play Sports vanaf 05/12/2015.

Telenet bracht al een mooi voetbalaanbod met onder andere de Jupiler Pro League, de Beker van België, de Premier League, de Eredivisie en de Bundesliga. Het akkoord met ELEVEN SPORTS NETWORK voegt hier een heel pakket buitenlands voetbal aan toe: de Spaanse ‘Liga’, de Franse ’Ligue 1’, de Italiaanse ‘Serie A’ en de FA Cup. Ook fans van Amerikaanse sporten komen aan hun trekken met NBA en NFL.

‘Eleven’ en ‘Eleven Sports’, de 2 tv-kanalen van ELEVEN SPORTS NETWORK worden toegevoegd als twee extra kanalen in het Play Sports-pakket. Kijkers kunnen deze terugvinden op kanalen 212 en 213 (Vlaanderen) en kanalen 628 en 629 (Brussel). Daarnaast worden enkele matchen uit La Liga en de NBA zowel op “de Eleven als op de Play Sports-kanalen uitgezonden”. Ze worden dan kwalitatief omkaderd met analyses in de Play Sports-studio en becommentarieerd door de Play Sports-specialisten.

Jeroen Bronselaer (VP Marketing Telenet):

“Met deze toevoegingen zitten sportliefhebbers op de allereerste rij bij Play Sports. Naast de beste buitenlandse voetbalcompetities hecht Play Sports veel aandacht aan de prestaties van de Belgische voetbalhelden en kunnen sportfans genieten van veldrijden, basketbal, hockey, volleybal, golf, auto- en motorsport. Play Sports zorgt bovendien voor een complete omkadering met eigen programma's, live verslaggeving, de Play Sports app met 'live statistics' en top-entertainment op en naast het scherm die zorgen voor een totaalbeleving in het teken van de liefde voor de sport. We zijn dan ook zeer blij dat we samen als partners de tijd hebben genomen om zowel de 2 kanalen van ELEVEN SPORTS NETWORK in te pluggen als onze abonnees de vertrouwde meerwaarde te bieden en enkele matchen van La Liga en de NBA in onze studio te analyseren en becommentariëren. Deze samenwerking met ELEVEN biedt sportfans via Play Sports een nog betere beleving.”

Anouk Mertens (Managing Director ELEVEN SPORTS NETWORK België ):

“Wij zijn erg blij voor de Belgische sportliefhebbers dat wij deze overeenkomst met Telenet tot stand hebben kunnen brengen. Op deze manier kunnen steeds meer fans van ons interessant sportaanbod genieten. Met een nieuwe en enthousiaste generatie commentatoren en analysten zetten wij alvast alles op alles om onze fans van de beste internationale sportevenementen te voorzien aangepast aan het Belgische publiek”

Het ELEVEN SPORTS NETWORK-aanbod omvat:

Voetbal

  • La Liga: de Spaanse voetbalcompetitie
  • De Serie A: de Italiaanse voetbalcompetitie
  • Ligue 1: de Franse voetbalcompetitie
  • De Engelse FA cup

Basket

  • De NBA
  • Spaanse en Italiaanse competitie

NFL

ATP tennistornooien (‘ATP250’)

De Italiaanse volleybalcompetitie

Handbal:

  • Champions league
  • Bundesliga

Over Play Sports

Play Sports is het sportpakket van Telenet dat sinds 20 juli 2015 Sporting Telenet vervangt. Met een vernieuwd aanbod en een intense totaalbeleving wil Play Sports via zijn meerdere kanalen sporters en supporters dichter bij elkaar brengen. Het brede sportaanbod legt de focus op Belgische sporthelden in nationale en internationale competities. Sportliefhebbers zitten bij Play Sports op de eerste rij voor het beste voetbal, hockey, volleybal, basketbal, auto- en motorsport, golf en veldrijden. Eigen programma's, live verslaggeving, verschillende kanalen, een Play Sports app met 'live statistics', terugkijk TV en top-entertaiment op en naast het scherm zorgen voor een totaalbeleving in het teken van de liefde voor de sport.

Over ELEVEN SPORTS NETWORK

ELEVEN SPORTS NETWORK werd opgericht in 2015 en is een gloednieuw wereldwijd sportnetwerk dat zich tot doel stelt internationale en lokale sporten van wereldklasse, alsook lifestyle entertainment op het scherm te brengen.

Initiële lanceringen bestaan uit meerdere kanalen in specifieke lokale markten, waarbij elk land jaarlijks ongeveer 2.500 uren aan live-uitzendingen van topklasse-sportevenementen wordt geboden, samen met nieuws, uitgebreide analyses, digitale content en een programmering die is afgestemd op de lokale noden.

De betaaltelevisiekanalen zijn 24/7 te bekijken, op meerdere schermen en in full HD. Ze worden ter plaatse gemaakt volgens de hoogste internationale productiestandaarden en met commentaar in de plaatselijke taal.

Nina Mallants Woordvoerster at Telenet