Play Sports stelt voor: Missie Promotie, een jaar in de kleedkamer van KV Mechelen

Play Sports stelt voor: Missie Promotie, een jaar in de kleedkamer van KV Mechelen

Een driedelige documentaire over een ploeg die strijdt om de promotie naar de hoogste Belgische voetbalklasse

Missie Promotie gaat achter de schermen bij KV Mechelen tijdens het tumultueuze seizoen 2018-2019. In drie afleveringen krijgt de kijker een indruk van hoe het er aan toe gaat bij een ploeg die strijdt om de promotie naar de hoogste Belgische voetbalklasse.

De documentairereeks werd gemaakt door Glenn De Hollander, Koen Warlop, Maarten Vranken en Thomas Van der Vorst en is vanaf zaterdag 20 april te bekijken op Play Sports.

 

Op 11 maart 2018 degradeert KV Mechelen uit 1A. De club maakt niet veel later de ambities voor het volgende seizoen bekend: onmiddellijk terug promoveren. Na een drukke zomermercato, met toptransfers als Igor De Camargo en Onur Kaya, is Malinwa klaar voor een seizoen in 1B.

Als grote favoriet kent KV Mechelen een moeilijke seizoensstart. Met als gevolg het ontslag van trainer Dennis Van Wijk na amper 3 speeldagen. Wouter Vrancken neemt over, het is zijn eerste opdracht als coach van een profclub. KV Mechelen strijdt daarna tot het bittere einde mee voor de 2 periodetitels en de promotie naar 1A, en knokt zich ook tot in de finale van de Beker van België. In de loop van het seizoen raakt de club ook verwikkeld in het grote voetbalschandaal “Propere Handen”. De fans willen uitleg van het bestuur, de club verkeert in grote onzekerheid.

Deze fly-on-the-walldocumentaire toont de emoties op en naast het veld, in de tribunes en in de kleedkamer: Van grote twijfel tot immense vreugde, angst en paniek, tranen van teleurstelling en pure euforie.

De meest figuren binnen de club komen aan het woord in interviews, die verweven zitten doorheen de hele documentaire. Onder hen hoofdaandeelhouders Olivier Somers en Dieter Penninckx, trainers Dennis Van Wijk en Wouter Vrancken en spelers Tim Matthys, Arjan Swinkels, Joachim Van Damme en Seth De Witte.

De afleveringen zullen op deze data worden uitgezonden op Play Sports en komen ook in de TV-theek:

Aflevering 1

-          Zaterdag 20 april, 15u40 op Play Sports 1
-          Zondag 21 april, 20u15 op Play Sports 1
-          Maandag 22 april, 20u05 op Play Sports 1

Aflevering 2

-          Zaterdag 27 april, 22u45 op Play Sports 1
-          Zondag 28 april, 14u10 op Play Sports 1
-          Zondag 28 april , 16u20 op Play Sports 2
-          Zondag 28 april, 22u35 op Play Sports 1
-          Maandag 29 april, 22u50 op Play Sports 1

Aflevering 3

-          Zaterdag 4 mei, 22u35 op Play Sports 1
-          Zondag 5 mei, 14u10 op Play Sports 2
-          Zondag 5 mei, 22u20 op Play Sports 1
-          Maandag 6 mei, 22u50 op Play Sports 1

Entertainment
Contacteer ons
Isabelle Geeraerts Woordvoerster Telenet, Telenet
Isabelle Geeraerts Woordvoerster Telenet, Telenet
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen