PODIUM 19 'Thuis in cultuur'

PODIUM 19 'Thuis in cultuur'

Nieuw virtueel podium op TV en online. De zeven Vlaamse Kunstinstellingen brengen dagelijks voorstellingen en concerten tot in elke huiskamer, via 1 groot gedeeld podium.

 

Vanaf nu kunnen we terug meezingen, ontroerd worden of verbaasd achterblijven. We schuiven de podiumkunsten weer het podium op met hun eigen zender: Podium 19. Geniet van de voorstellingen uit de vele Vlaamse cultuurhuizen.
​Vanaf 21 januari beleef je de premières op Proximus Pickx, Telenet TV en Orange TV. 
​Herbekijk via VRT NU. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap. 

Podium 19. Thuis in cultuur.

 

De Vlaamse Kunstinstellingen starten samen een nieuwe tv-zender op: Podium 19 wordt een gezamenlijk, virtueel podium waar, zolang de zalen de impact van het coronavirus voelen, voornamelijk nieuwe producties uit de vele Vlaamse cultuurhuizen aan het publiek getoond worden. Dat publiek kan elke dag vanuit de huiskamer genieten van een breed en divers aanbod uit de podiumkunsten, stuk voor stuk projecten uit de programmering van culturele organisaties in Vlaanderen.

 

Programmering en schema

​Vanaf donderdag 21 januari kan je elke dag terecht op Podium 19 voor een veelzijdig aanbod uit de Vlaamse cultuurhuizen met:

 • Twee TV-premières per avond, van donderdag tem zondag 
 • Re-runs van maandag tem woensdag


​Het uitzendschema gaat uit van nieuwe content op donderdag-vrijdag-zaterdag vanaf 21u, en op zondag vanaf 17u. Deze nieuwe content wordt herhaald doorheen de week, met re-runs op verschillende tijdstippen. Zo hebben lineaire kijkers verschillende opties om een uitzending te bekijken. Bovendien mixen de programmablokken met herhalingen bewust de diverse genres en disciplines, zodat de toevallige kijker nooit lang hoeft te wachten om iets naar keuze tegen te komen.

De vier ‘première’-dagen hebben elk een eigen genre en discipline:

 • donderdag vanaf 21u : pop / rock
 • vrijdag vanaf 21u : klassiek
 • zaterdag vanaf 21u: podium
 • zondag vanaf 17u: kids / jazz / wereld / literatuur


​Themaweken

Daarnaast zijn er themaweken, zodat bepaalde hoogtepunten in het voorjaar ook via Podium 19 gevierd kunnen worden, zoals de Week van de Belgische Muziek, de Dag van de dans of het Klarafestival. Vanaf donderdag 28 januari staat Podium 19 in het teken van de themaweek Bach Academie.


​Gedeeld podium

Naast content van de Kunstinstellingen staan er ook captaties van andere huizen op het menu. De komende weken zijn dat onder meer:

 • BAM! - Ultima Thule
 • Nordmann - Handelsbeurs 
 • Geel Hesje - Nieuwstedelijk
 • Die Tote Stadt - De Munt 


​Uitzendschema

Bekijk via podium19.be het programmaschema vanaf 21 januari.


​Op TV en online

Podium 19 is te zien op: 

 • Kanaal 19 van Proximus Pickx
 • Kanaal 99 van Telenet TV
 • Kanaal 20 van Orange TV

En kan herbekeken worden via VRT NU.


​Partners

De zeven Vlaamse Kunstinstellingen (Ancienne Belgique, Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic, Concertgebouw Brugge, deSingel, Opera Ballet Vlaanderen en Kunstencentrum Voo?uit) namen het initiatief voor deze zender. Zij financieren de opnames zelf, met bijkomende steun van de Vlaamse Gemeenschap. Podium 19 wil echter veel breder de hele culturele sector betrekken, waarbij we ervan overtuigd zijn dat het initiatief iedereen ten goede komt. Het programma van Podium 19 wordt niet enkel ingevuld door de Vlaamse Kunstinstellingen. Een significant deel komt van andere professionele kunstenhuizen en gezelschappen, van over heel Vlaanderen.

VRT, UiTinVlaanderen / publiq, Proximus, Telenet, Orange Belgium en Sabam ondersteunen dit initiatief en sluiten zich aan als partners, zodat deze cultuurzender voor iedereen beschikbaar zal zijn. 


​Uniek project

Dankzij Podium 19 kan het publiek opnieuw genieten van hoogwaardige producties, blijven de vele artiesten en ondersteunende teams aan het werk en kan de artistieke werking van de Vlaamse cultuurhuizen doorlopen.


​Vragen en info

[email protected]

 

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen