Premier League blijft bij Play Sports

Vrijdag 11 december 2015 — Telenet heeft het contract met de Barclays Premier League uit Engeland met drie jaar verlengd. Telenet is sinds jaar en dag exclusief rechtenhouder van de Premier League en dankzij deze nieuwe overeenkomst zal de beste voetbalcompetitie ter wereld ook de komende drie seizoenen te volgen zijn op Play Sports.

Belgische connectie
Dat de Premier League een hoge symbolische waarde heeft in de voetbalwereld staat buiten kijf. De Engelse hoogste klasse is de meest tot de verbeelding sprekende voetbalcompetitie ter wereld en trekt nog steeds de crème de la crème van de voetballerij aan. Bovendien is de Belgische connectie de laatste jaren fors uitgebreid. Zo goed als alle Rode Duivels spelen in de Engelse competitie. Vincent Kompany is kapitein bij een topclub, maar ook Hazard, Courtois, De Bruyne, Fellaini, Alderweireld, Vertonghen, Chadli, Lukaku en Benteke oogsten lof bij voetbalfans in Engeland en in de rest van de wereld. De Premier League kan dus niet ontbreken in het aanbod van Play Sports dat steevast de strafste Belgen volgt in binnen- en buitenland.

Uitgebreide omkadering
Gemiddeld zendt Play Sports een 5-tal matchen per weekend rechtstreeks uit. Van alle andere matchen zijn er uitgebreide samenvattingen. Op de Play Sports app kunnen voetbalfans al deze matchen volgen met extra statistieken. Kijkers kunnen tijdens de match alle hoogtepunten herbekijken en alle statistieken van de spelende ploegen raadplegen.

Mooiste aanbod in Vlaanderen

" De interesse voor Engels voetbal neemt elk jaar sterk toe. Wij horen van onze klanten dat zij erg genieten van de Premier League. Vooral omdat ze op die manier onze Belgische topspelers op de voet kunnen volgen. Dat is één van de redenen waarom Telenet een grote inspanning heeft geleverd om de uitzendrechten op de Premier League te behouden. Door het verzekeren van de Premier League rechten blijft het mooiste sportaanbod in Vlaanderen bij Play Sports", vertelt Sr. VP Residential Marketing, Jeroen Bronselaer.

“België toont veel interesse in de Premier League en Telenet levert prima werk om de competitie op een mooie manier tot bij het publiek te brengen.” voegt Premier League Executive Chairman, Richard Scudamore toe."We zijn zeer tevreden dat Telenet opnieuw heeft gekozen om in onze rechten te investeren en kijken er naar uit om onze samenwerking de volgende seizoenen verder te zetten."

En de andere voetbalcompetities?
Telenet wil de klant het allerbeste sportaanbod blijven aanbieden. De contractverlenging van de Premier League kadert in dat perspectief. Naast het voetbal uit Engeland, zullen ook nog steeds alle Belgische wedstrijden het komende seizoen live te zien zijn op de Play Sports-kanalen. Verder blijven ook onder andere de Duitse Bundesliga, de Nederlandse Eredivisie en de Europa League deel uitmaken van het Play Sports-pakket. Het akkoord met Eleven Sports Network voegt hier een heel pak buitenlands voetbal aan toe: de Spaanse ‘Liga’, de Franse ’Ligue 1’, de Italiaanse ‘Serie A’ en de FA Cup.

Nina Mallants Woordvoerster at Telenet