Rik Verheye, van Callboy naar voetbalcommentator

Rik Verheye, van Callboy naar voetbalcommentator

Donderdag 26 januari 2017 — Mechelen - Voor de tweede maal zendt Play Sports een voetbaltopper simultaan op 3 verschillende kanalen uit met commentaar van bekende fans. Op zondag 29 januari om 14u30 kies je tijdens de topper KAA Gent – Club Brugge zelf welke commentaar je te horen krijgt: op Play Sports HD1 (kanaal 200) krijg je objectieve commentaar van Stefan Van Loock. De fanatieke KAA Gent-supporters Bert Haelvoet en Johan Heldenbergh hoor je op Play Sports HD2 (kanaal 201). En op Play Sports HD3 (kanaal 202) zitten Club-fans Rik Verheye en Dominique Persoone achter de microfoon. 

 

Een jongensdroom die uitkomt. Als kind heb ik altijd enorm opgekeken naar Rik De Saedeleer.”,

aldus de Callboys-acteur, die naar eigen zeggen niet kan wachten om het op te nemen tegen zijn vriend Bert Haelvoet. En ook die laatste reageert:

“Ik geef sowieso commentaar wanneer ik matchen met vrienden bekijk, dus ik vind het een hele eer om dit te mogen doen. Bovendien leggen Rik en ik elkaar al vaak genoeg het vuur aan de schenen, dus ik ben heel benieuwd hoe dit zal aflopen.”

In aanloop naar de topper hebben de 4 bekende supporters zich stevig voorbereid: Bert Haelvoet was op vrijdag 20 januari te gast in Kick-Off tijdens de match KAA Gent – Charleroi. Rik Verheye ging op zijn beurt de sfeer opsnuiven in de spionkop tijdens de match Standard Luik – Club Brugge. En vrijdag trapt Dominque Persoone de 24e speeldag in gang tijdens Kick-Off, nadat hij woensdag op stap was met Freddy De Vadder die hem nog wat praktisch tips bezorgde rond commentaar geven! Met zijn No Sweat No Glory-pralines probeert hij de aanwezige gasten alvast naar de kant van blauw-zwart te lokken.

Die voorbereidingen leiden allemaal naar hetzelfde orgelpunt: supporterscommentaar tijdens de topmatch KAA Gent – Club Brugge. Die wordt voor één keer opengesteld voor alle digitale TV-klanten van Telenet, zodat iedereen kan meegenieten. Zo brengt Play Sports de sportfans nog dichter bij hun sporthelden, want straffe fans maken straffe sport.

Praktisch:

  • Zondag 29 januari om 14u30
  • Supporterscommentaar tijdens topper KAA Gent – Club Brugge
  • Bert Haelvoet en Johan Heldenbergh (KAA Gent) vs. Rik Verheye en Dominique Persoone (Club Brugge)
  • Op Play Sports HD1 (kanaal 200), HD2 (Kanaal 201) & HD3 (Kanaal 203)
  • Gratis voor alle digitale tv – klanten van Telenet

Bert Haelvoet doet alvast een poging.

Rik Verheye snuift de sfeer op in de spionkop tijdens de match Standard Luik – Club Brugge.