Samenwerking Telenet Fluvius moet aangemeld worden bij Europese Commissie

Samenwerking Telenet Fluvius moet aangemeld worden bij Europese Commissie

De bijgevoegde informatie is gereglementeerde informatie zoals gedefinieerd in het Koninklijk Besluit ​ van 14 november 2007 betreffende de verplichtingen van emittenten van financiële instrumenten die zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt. Voorkennis.

Mechelen, 17 november 2022 - Vandaag zijn Telenet BV, een 100% indirecte dochtervennootschap van Telenet Group Holding NV ("Telenet" of de "Onderneming") (Euronext Brussel: TNET) en Fluvius System Operator CV ("Fluvius") geïnformeerd over het feit dat hun overeenkomst om samen te werken aan de bouw van het netwerk van de toekomst in Vlaanderen en delen van Brussel moet worden aangemeld bij het Directoraat-generaal Concurrentie van de Europese Commissie in het kader van de EU-regels inzake concentratiecontrole omdat het binnen de toepassingssfeer van de EU-concentratieverordening valt en dus voorafgaande goedkeuring vereist.

Op 19 juli 2022 kondigden Telenet en Fluvius een akkoord aan om samen het netwerk van de toekomst te bouwen. Daartoe willen beide partijen een nieuw infrastructuurbedrijf oprichten (werknaam "NetCo").

Dit project moet nu worden aangemeld bij de Europese Commissie. De partijen verwachten dat de daadwerkelijke start van NetCo niet begin volgend jaar kan plaatsvinden (zoals eerder gemeld), maar veeleer tegen de zomer van 2023, zodra de Commissie toestemming heeft verleend. ​ ​

Telenet en Fluvius zullen in het kader van deze aanmelding hun volledige en constructieve medewerking verlenen.

 

Stefan Coenjaerts Director Corporate Communications, Telenet
Persbericht Final press release - NED.pdf - 885 KB

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen