Series die je in één uur bingewatcht: Telenet pakt uit met snackable content

Series die je in één uur bingewatcht: Telenet pakt uit met snackable content

wtFOCK liefhebber kan hart ophalen aan gloednieuwe korte series van (inter)nationale bodem

Na het succes van de eerlijke, rauwe webreeks wtFOCK zet Telenet een volgende stap om fans van short format content aan te spreken. 'Snacks' is een aanbod van series die je bij wijze van spreken in een uurtje uit kunt bingen. De titels zijn beschikbaar in Play (en dus ook Play More) van Telenet.

Sinds kort breidt Telenet haar aanbod uit met ‘Snacks’. Onder deze categorie vind je series met afleveringen van maximum 10 minuten, ideaal als studeer- of werkpauze. De content is bovendien ook raadpleegbaar op de Yelo Play-app, waardoor je ze ook kan bekijken op je smartphone, tablet of laptop. Hiermee wordt ingezet op de media gewoontes van de kijker die opgegroeid is met Youtube en TikTok of zijn gading minder vindt bij de klassieke tv-zenders.

Prof. Dr. Lieven De Marez, de man achter de Digimeter, vindt het succes van zo’n short series geen verrassing: “De digitale generatie laat zich niet graag leiden door vaste structuren zoals lineair kijken op een vast scherm en op vaste tijdstippen. Ze willen zelf in controle zijn. Ze switchen tussen schermen en platformen, en willen als het ware regisseur zijn van hun eigen audiovisuele ervaring. Series met korte clips haken daar natuurlijk perfect op in.” 

Snacks gaat van start met een aanbod aan straffe webseries. De series duren tussen de 5 à 10 minuten en draaien rond seksualiteit en relaties, maar bevatten evengoed gedurfde satire, comedy en actie. Er zijn ook bekende namen te spotten: In Making a Scene maakt een kleine filmploeg samen met Hollywood-acteur James Franco mash-ups van twee iconische filmscènes. You Got Trumped steekt dan weer de draak met de huidige Amerikaanse president. Denise Richards (die je misschien nog kent van Starship Troopers) staat centraal in de edgy feministische miniserie A Girl is a Gun, waarin drie vrouwen kost wat kost misogynie willen bestrijden. Nog: Virgin, waarin de 21-jarige Ellie dringend haar maagdelijkheid wil verliezen, All Wrong - waarin alles in het honderd loopt voor hoofdrolspeler Carlos - en Pillow Talk, waarin Ryan (die je misschien herkent als Mike Ross in Suits) zichzelf tevergeefs probeert te beheersen in een wereld vol verleiding.

Snacks zal regelmatig aangevuld worden met nieuwe content. Sterke internationale titels van hofleverancier blackpills, maar ook short format content van eigen bodem. Voor het lokale luik sloot Telenet alvast een overeenkomst met het jongerenplatform TAGMAG, waarin bekende Vlaamse gezichten zoals Jamie Lee Six te zien zullen zijn. Op deze manier zet Telenet zowel in op lokale als internationale content. 

Telenet Play- en Play More klanten kunnen de Snacks terugvinden in de TV-theek en via de Yelo Play app.

Entertainment
Contacteer ons
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie - bezit een belang van 93.43% in Telenet (inclusief eigen aandelen die in het bezit zijn van Telenet).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen