Slimme schermen van Connectify vanaf vandaag in de straten van Roeselare 

Slimme schermen van Connectify vanaf vandaag in de straten van Roeselare 

Roeselare, 26 oktober. Snel, duidelijk en slim communiceren met haar inwoners en bezoekers, dat doet Stad Roeselare vanaf vandaag ook met digitale outdoor schermen van Telenetdochter Connectify. Voor het eerst zijn deze schermen ook gekoppeld aan sensoren en databanken. 

“Vanuit de stad Roeselare kregen we de opdracht om een oplossing te bedenken om de bestaande digitale schermen die er al waren beter op elkaar af te stemmen. En tegelijk was er ook de vraag om nog meer op het openbaar domein te gaan communiceren rond bv. wegenwerken, parkeerplaatsen etc. Daar biedt ons systeem Tellie Signage Software de perfecte oplossing voor. ” Siegerd Craeye van Connectify.

De software achter de schermen is een eigen ontwikkeling van Connectify, dochter van Telenet en een onderdeel van Telenet Business. Voordeel is dat aanpassingen in functie van de vraag en noden van elke gemeente of klant, makkelijk kunnen doorgevoerd worden. In Roeselare kan men vanuit de zogenaamde software cockpit alle schermen centraal aansturen. Dat geldt voor alle indoor-, mobiele en vanaf vandaag ook outdoorschermen. Van de laatste soort werd vandaag in het stadscentrum van Roeselare het eerste exemplaar plechtig onthuld.  

Van links naar rechts: Kris Declercq (burgemeester Roeselare) Siegerd Craeye (Connectify) Mathieu Aras (Connectify) Stefaan Salembier (ICT stad Roeselare) Hermine Pommé (communicatie stad Roeselare)
Van links naar rechts: Kris Declercq (burgemeester Roeselare) Siegerd Craeye (Connectify) Mathieu Aras (Connectify) Stefaan Salembier (ICT stad Roeselare) Hermine Pommé (communicatie stad Roeselare)
“De juiste boodschap krijgen op het juiste moment op de juiste plaats: dat verwachten burgers van hun lokaal bestuur. Daarin investeert Roeselare. Dankzij onze slimme digitale informatieborden doen we dat vanaf nu ook in de straten en in onze stadsgebouwen.” - Burgemeester van Roeselare Kris Declercq

De mogelijkheden zijn onuitputtelijk 

Maar er is meer: het feit dat Connectify een dochteronderneming van Telenet is en dus technologie compatibel en uitwisselbaar is zorgt voor heel wat mogelijkheden. Zo hangen in de Roeselaarse sportlocaties schermen die automatisch tonen welke kleedkamer in een sporthal bestemd is voor welke sportclub. En dankzij sensoren die aanwezigheden registreren weet je ook hoe vol/leeg die zijn. 

“We bekijken nu bijvoorbeeld ook hoe we met sensoren kunnen werken die in het wegdek van de fietsersbrug in Roeselare geplaatst worden en signalen kunnen doorsturen naar de Tellie Cockpit. Stel dat de temperatuur onder een bepaald niveau komt, dan kan er automatisch een boodschap verschijnen op het scherm: ‘Pas op, glad wegdek’”, Siegerd Craeye van Connectify. 

Wauw-factor 

Connectify zelf spreekt van communiceren met een Wauw-factor. En dat doet het West-Vlaamse bedrijf ondertussen niet alleen in de publieke sector. Zo installeren ze slimme schermen in brillenwinkels. Wanneer een klant een bril uit het rek neemt verschijnt automatisch alle info over die specifieke bril op een scherm. En wie binnenkort de showroom van een automerk binnenwandelt en de deur van één van de auto’s opent, krijgt op een groot scherm alle info over dat specifieke model te lezen. En ook in andere sectoren zoals de zorgsector zijn er oneindig veel mogelijkheden voor deze Tellie technologie.  En dat is volgens Connectify CEO Stefan Danschotter omwille van twee redenen.

“Ten eerste is er de volledige automatisatie van onze systemen. Dat maakt het voor  medewerkers van bedrijven en organisaties heel makkelijk om met onze systemen te werken.  En ten tweede hebben we de verrassend creatieve input die op de schermen verschijnt zodat de lezer de boodschap ook écht mee heeft. We zijn nog maar net begonnen met de uitrol van die slimme schermen. Er zitten nog heel wat nieuwe projecten in de pipeline, dus blijf ons maar goed in de gaten houden”, besluit Stefan Danschotter. 
Story image
Story image
Story image

Nota voor de pers – niet voor publicatie 

Voor meer informatie:  
​Siegerd Craeye 
​Sr. Accountmanager IPTV & Digital Signage Connectify
​0485 850 333 
siegerd@connectify.be 

Kris Declercq 
​Burgemeester 
​Algemeen stedenbeleid, Ondernemen, Veiligheid, Bestuurszaken, Communicatie en Stadsmarketing 
​Botermarkt 2 - 0495 54 74 09 
kris.declercq@roeselare.be 

Bart Boone
Bart Boone Woordvoerder, Telenet
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen