Spanning in Londen: geheugenverlies en bovennatuurlijke krachten centraal in nieuwe thrillerreeks The Rook

Spanning in Londen: geheugenverlies en bovennatuurlijke krachten centraal in nieuwe thrillerreeks The Rook

Vanaf 1 juli op Play (en dus ook Play more) van Telenet - live met de VS

Wat als je The Bourne Identity, Agents of S.H.I.E.L.D en X-Men met elkaar in de mixer zou gooien? Dan krijg je waarschijnlijk iets als de gloednieuwe paranormale thrillerreeks The Rook. Actie, spanning, mysterie, leugens, verraad en een vleugje sciencefiction? Deze serie bevat al je favoriete binge-ingrediënten. Vanaf maandag 1 juli wekelijks een nieuwe aflevering via Play en Play More van Telenet, live met de VS.

Geen herinneringen, wel bovennatuurlijke krachten

The Rook laat je kennismaken met Myfanwy Thomas. Deze jonge vrouw, gespeeld door de getalenteerde Emma Greenwell (True Blood), wordt op een dag in Londen wakker met geheugenverlies, omringd door een hoop dode lichamen. Het is de start van een zoektocht naar wie ze is en welke geheimen haar verleden verbergt. Al snel ontdekt ze dat ze deel uitmaakte van een Britse geheime dienst voor mensen met bovennatuurlijke krachten. Daarnaast moet ze het ook opnemen tegen een bende schurken die haar willen gebruiken voor haar speciale vaardigheden. De aanzet van een zenuwslopend kat-en-muisspel dat je op het puntje van je zetel zet.

Story image

Britse hoofdstad als decor

The Rook is gebaseerd op het gelijknamige boek van Daniel O’Malley. Net als de roman speelt de serie zich voornamelijk af in London. Fans van de metropool kunnen zich vergapen aan een heleboel bekende landmarks, waaronder de Millennium Bridge.

De cast die in de serie de stad onveilig maakt bestaat uit Adrian Lester, Ronan Rafter, Catherine Steadman, Jon Fletcher, Shelley Conn, en James D’Arcy. Maar de bekendste naam is zonder twijfel Olivia Munn. De Hollywoodactrice verwierf faam dankzij haar rollen in onder andere The Newsroom, Ocean’s Eight, X-Men: Apocalypse en Magic Mike. De showrunners van dienst zijn Lisa Zwerling (Betrayal), Karyn Usher (Bones), and Stephen Garrett (The Night Manager).

Emma Greenwell & Olivia Munn - © Starz
Emma Greenwell & Olivia Munn - © Starz

Gepubliceerd op 26 juni 2019

Play More van Telenet is een uitbreiding op Play. Alle titels beschikbaar voor abonnees van Play van Telenet zijn dus ook beschikbaar voor abonnees van Play More.

Eline Van Hooydonck
Eline Van Hooydonck oona
Entertainment
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,28% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen