Telenet biedt 100 extra studieplekken aan

Telenet biedt 100 extra studieplekken aan

Studenten uit Mechelen en omstreken kunnen tijdens de kerstvakantie terecht in het Telenet-hoofdkantoor

Mechelen, 16 December 2022 – Begin deze week deed de Mechelse Jeugdraad een oproep naar meer studieplekken in de stad. Telenet neemt alvast het voortouw en zet de deuren van haar hoofdkantoor in Mechelen open voor studenten. Tijdens de kerstvakantie worden er zo 100 extra studieplaatsen gecreëerd per dag.

Er is dringend nood aan meer studieplekken deze winter, stelt de Mechelse Jeugdraad. Door de huidige energiecrisis studeren veel jongeren thuis in de kou. Daarnaast is er ook een tekort aan stille plaatsen voor optimale concentratie.

​Telenet, met een hoofdkantoor in Mechelen, opent daarom de deuren voor studenten. Van maandag 26 december tot en met vrijdag 6 januari kunnen jongeren uit Mechelen en omstreken tijdens de kantooruren terecht in het hoofdkantoor van de telecomspeler. Goed voor zo’n 100 extra studieplekken per dag.

“Tijdens de kerstvakantie blijft ons kantoorgebouw open, maar zijn er een pak minder collega’s aanwezig op de werkvloer. We hebben dus voldoende ruimte om studenten te verwelkomen. Alle jongeren moeten dezelfde kansen krijgen in het onderwijs, en daar hoort ook een studeerruimte bij om zich optimaal te kunnen concentreren. We hopen nu ook andere Mechelse bedrijven te inspireren om hetzelfde te doen.” Annelies Nauwelaerts, verantwoordelijke voor diversiteit en inclusie-projecten 

Studenten krijgen bij Telenet een studieplek in de vernieuwde bibliotheek en aansluitende zone. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van gratis warme dranken en – uiteraard – gratis wifi. Andere (betalende) faciliteiten, zoals het bedrijfsrestaurant of de broodjesbar, zijn ook vrij toegankelijk. 

Via Study360 kunnen studenten uit de Antwerpse binnenstad overigens ook studeren in de Telenet-winkel op de Meir. De bovenste verdieping is gratis toegankelijk als studieplek. 

Registratie voor een studieplek in het Telenet-hoofdkantoor in Mechelen is verplicht op voorhand. Studenten kunnen zich vanaf volgende week inschrijven via het registratiesysteem van Stad Mechelen via www.mechelen.be/2800leeft

Isabelle Geeraerts Communications Manager Telenet
Charlotte Marron Communications Manager

 

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen