Telenet bouwt verder op de Digitale Duik

Met de EU Code Week (7 tot 22 oktober), de Brussels Digital Week (19 tot 29 oktober) en de Vlaamse Digitale Week (20 oktober tot 5 november) staat de maand oktober opnieuw in het teken van evenementen rond digitale en STEM vaardigheden. Ook Telenet sluit zich aan en steunt 3 mooie initiatieven die voortbouwen op de Digitale Duik. 

In september namen 15.000 ouders en kinderen een ‘Digitale Duik’ en werden ze ondergedompeld in de mogelijkheden van de digitale wereld. “We bouwen voort op dit momentum en willen alle kinderen meekrijgen op de digitale trein. Daarom zijn we ook in oktober trotse partner van een aantal mooie initiatieven. Iedereen moet immers de kans krijgen om op een leuke manier kennis te maken met media en technologie, maar wel steeds met aandacht voor veilig en verantwoord gebruik en voor mediawijsheid.”, zegt Ann Caluwaerts, Chief Corporate Affairs van Telenet.

We Go STEM

WeGoSTEM is een initiatief van SheGoesICT en Dwengo in samenwerking met een heleboel andere partners waaronder Telenet. Vrijwilligers met een hart voor STEM gaan langs in 90 (kanszoekende) scholen en leren kinderen hoe ze zelf een tekenrobot bouwen én programmeren. Telenet biedt logistieke steun en stelt 50 laptops ter beschikking.

WeGoSTEM wil dit jaar 5.000 kinderen bereiken en zo haar steentje bijdragen aan het gemeenschappelijk doel van de EU CodeWeek: 1 miljoen jongeren bereiken! 

Sociaalste school

Vzw ScoolEdu en radiozender MNM gaan dit jaar voor het eerst op zoek naar de #sociaalsteschool: de Vlaamse lagere en middelbare scholen waar de digitale, sociale verantwoordelijkheid het best is ingebed in de cultuur en het leerplan. Deelnemende scholen ontvingen een uitgebreid leerpakket rond mediageletterdheid en digitale etiquette waarmee ze aan de slag kunnen. 

Kinderen moeten van jongs af digitale vaardigheden verwerven. En dat begint met een performant netwerk. Daarom biedt Telenet de twee winnende scholen een gratis doorlichting van hun netwerkinfrastructuur aan. 

Micro:bit

Samen met het Microsoft Innovation Center verwelkomt Telenet op 26 en 27 oktober leerlingen van het 5de en 6de leerjaar uit Brusselse scholen voor een workshop programmeren. De leerlingen gaan aan de slag met Micro:bit (een kleine, codeerbare computer) en leren zelf een horloge programmeren dat ze na afloop mee naar huis mogen nemen. We organiseren een Nederlandstalige (26/10) en Franstalige (27/10) sessie. 

CoderDojo4Divas

Telenet is structurele partner van CoderDojo Belgium. Jaarlijks bereiken we zo’n 20.000 kinderen met de zogenaamde Dojo sessies. Op zaterdag 28 oktober organiseert CoderDojo Belgium opnieuw een dag vol digitaal doe-, denk- en ontdekplezier speciaal voor diva’s! Tijdens CoderDojo4Divas kunnen meisjes leren programmeren, kennismaken met robots en zelfs een eigen app bouwen! 

Het blijft onze ambitie om zo veel mogelijk kinderen kennis te laten maken met programmeren. Niet om van elk kind een programmeur te maken, maar om kinderen de noodzakelijke digitale vaardigheden bij te brengen. We geloven dat een nauwe samenwerking tussen bedrijven, bevoegde overheden en middenveldorganisaties tot een materiële impact kan leiden. 

Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Neerveldstraat 107
1200 Brussel