Gebrek aan tijd grootste knelpunt om digitaal te ondernemen

Gebrek aan tijd grootste knelpunt om digitaal te ondernemen

Telenet Business brengt bedrijven en digitale experts samen op De Digitale Versnelling

Mechelen, 22 augustus 2019 - De Belgische digitale economie hinkt achterop. Te veel geld vloeit naar het buitenland. De sleutel tot verdere digitalisering van de Belgische economie ligt bij KMO’s, zo blijkt uit de recentste DESI-cijfers van de Europese Unie. Telenet Business wil daar mee zijn schouders onder zetten. Via zijn vernieuwd programma “De Digitale Versnelling” investeert het bedrijf meer dan een half miljoen euro in een online platform waar ondernemers digitale experts in verschillende vakgebieden kunnen vinden. Zo kunnen de bedrijven een overeenkomst aangaan met een door hen gekozen partner om hun zaak ook digitaal verder uit te bouwen. Het online platform is zowel voor ondernemers als experts te consulteren via digitaleversnelling.be en staat open vanaf vandaag.

Verschillende aspecten van digitaal ondernemen

Een sterke website of webshop maken, een profiel beheren op sociale media, online adverteren … voor veel bedrijven is het nog steeds allemaal niet vanzelfsprekend. Nochtans worden de inspanningen beloond. In maart 2017 lanceerde Telenet Business ‘De Digitale Versnelling’. Ondernemers konden zich gedurende twee uur laten bijstaan door een onafhankelijk digitale expert. Bijna 3000 bedrijven maakten hiervan handig gebruik. 6 op 10 ondernemers zag nadien hun klantenbestand groeien dankzij digitale inspanningen. Een kwart van de zaken kreeg zelfs tot 10% meer klanten. Bij wie geen vooruitgang boekte, bleken tijd (29%) en nood aan extra hulp (23%) de voornaamste knelpunten. 85% van de ondernemers gaf aan verder te willen werken met een digitale expert. 

Telenet Business wil verder inspelen op deze inzichten met een 2.0 versie van ‘De Digitale Versnelling’. Het bedrijf blijft zoeken naar nog meer onafhankelijke digitale experts in heel België voor verschillende vakgebieden: sociale media, merk versterken, online adverteren, online tools, privacy en online veiligheid, webshop, website, en digitaal advies. De experts delen interessante trends en handige tips & tricks op het platform digitaleversnelling.be. Bedrijven die hun eerste of verdere stappen willen zetten om hun zaak digitaal uit te bouwen en te versterken, kunnen kiezen uit een aantal lokale onafhankelijke experts. De ondernemers en digitale experts treden in rechtstreeks contact om te kijken of er synergieën mogelijk zijn. Dan bepalen de ondernemer en digitale expert een samenwerking op maat. Ze stemmen ook de manier van werken en een budget af.

Martine Tempels, Vice-President bij Telenet Business: “Steeds meer klanten beginnen hun zoektocht naar een bedrijf digitaal. We googelen allemaal wel eens naar een schilder in de buurt, of willen onze doktersafspraak graag digitaal inplannen. Maar digitaal ondernemen biedt uiteraard meer voordelen dan alleen meer klanten bereiken of hen gemakkelijker bedienen. Bedrijven kunnen hiermee ook hun efficiëntie en klantenservice verbeteren. Wat veel klanten tegenwoordig verwachten. Bovendien biedt internet als verkooppunt toegang tot bredere markten en groeipotentieel. Maar vaak weten bedrijven niet hoe hieraan te beginnen of bij wie hulp te kunnen krijgen. We willen hen hierbij een digitaal duwtje in de rug geven. Door bedrijven eenvoudig in contact te brengen met digitale experts kunnen ze een digitale versnelling hoger schakelen. Zo versterken we onze lokale economie en maken we de achterstand op onze buurlanden goed.”
Stijn Martens uit As is expert bij De Digitale Versnelling en gaf Erika advies over sociale media: “2,5 jaar en meer dan 100 gesprekken met ondernemers later, is het fantastisch om te zien hoeveel wil en interesse er is om digitaal te ondernemen bij bedrijven in heel uiteenlopende sectoren. Maar het enthousiasme wordt helaas vaak getemperd door de realiteit: te weinig tijd om ermee bezig te zijn, omdat de zaak runnen alle aandacht vraagt. Ondernemers die wel effectief aan de slag gaan met digitaal ondernemen, zien vaak hoe kleine of grote digitale inspanningen hun bedrijf naar een volgend niveau brengen. Beter online vindbaar zijn en aan de noden van je klanten beantwoorden, meer klanten, tevreden klanten en meer omzet. Het is onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

Info

www.digitaleversnelling.be voor alle bedrijven met een ondernemersnummer, ongeacht Telenet Business–klant of niet

 

De Digitale Versnelling video DDV NL.mp4 - 330 MB

 

Nieuws
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,28% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen