Telenet-CEO John Porter als eerste CEO van Belgisch bedrijf gelauwerd in prestigieuze Cable Hall of Fame

Telenet-CEO John Porter als eerste CEO van Belgisch bedrijf gelauwerd in prestigieuze Cable Hall of Fame

‘Oscars van de kabelindustrie’ werden op 15 september uitgereikt in New York

Mechelen, 16 september 2022 – Gisterenavond werd Telenet-CEO John Porter in New York officieel opgenomen in de prestigieuze Cable Hall of Fame. Die lauwerde voor het vijfentwintigste jaar op rij prominente figuren in de media- en telecomindustrie. John Porter is de eerste CEO van een Belgisch bedrijf die deze eer te beurt valt. Samen met vijf andere genomineerden treedt hij toe tot een selecte groep van laureaten, onder wie de Amerikaanse tycoon John C. Malone en Ted Turner, de oprichter van CNN.

De Cable Hall of Fame vierde dit jaar zijn 25e editie. Al sinds 1998 zet organisator The Cable Center invloedrijke mensen uit de telecom- en mediawereld in de bloemetjes voor hun ondernemerschap en de innovaties die ze in hun sector hebben doorgevoerd. John Porter is de eerste CEO van een Belgisch bedrijf die mag toetreden tot dit select clubje van topmanagers met een ereteken in de Cable Hall of Fame.

 

 

‘Oscars van de kabelindustrie’

Porter was genomineerd door Mike Fries, de CEO van de internationale telecomgigant Liberty Global, die in 2017 toetrad tot de Cable Hall of Fame. John Porter (64) bouwde een sterke carrière uit in de telecomsector. Voor de Amerikaans-Australische ondernemer naar ons land kwam in 2013, verdiende hij zijn sporen in de Verenigde Staten bij Time Warner Cable, toen ‘s werelds grootste kabelbedrijf, en bouwde hij als topman AUSTAR United Communications uit, een toonaangevende leverancier van betaaltelevisie in Australië.

Mike Fries, CEO van Liberty Global: "John Porter is echt een uitstekende en authentieke leider die zijn kennis en passie voor technologie heeft gebruikt ten gunste van Telenet, Liberty Global en miljoenen klanten over de hele wereld. Opgenomen worden in The Cable Hall of fame is een van de hoogste onderscheidingen van onze industrie en ik ben er trots op dat John's toewijding en impact terecht worden erkend."
Jo Van Biesbroeck, voorzitter van de Raad van Bestuur van Telenet: “De Cable Hall of Fame kun je vergelijken met de Oscars, maar dan voor de kabelindustrie. Het is een eer voor Telenet dat John Porter opgenomen wordt in het prestigieuze gezelschap van topmanagers uit de telecom- en media business. Met een carrière van zo’n 40 jaar in de sector, heeft hij deze industrie mee vormgegeven. John heeft van Telenet een telecom- en entertainment bedrijf gemaakt dat niet enkel meer focust op kabel alleen. Dat is toch wel uniek in de telecomwereld en wij, zowel de Raad als de medewerkers van Telenet, zijn trots op deze mooie erkenning.”

Een lijst van prominenten

Met de toetreding tot de Cable Hall of Fame komt John Porter in een lijst te staan van 147 prominente figuren, onder wie Ted Turner, de oprichter van CNN, CNN-icoon Larry King en de legendarische Amerikaanse zakenman John C. Malone.

John Porter heeft zijn ereteken donderdagavond persoonlijk in ontvangst genomen tijdens een groots evenement in de Ziegfeld Ballroom in New York.

John Porter, CEO van Telenet: “Ik ben zeer vereerd met mijn nominatie door Mike Fries voor de Cable Hall of Fame, en blij dat ik mag toetreden tot deze prestigieuze instelling. Het is een echt voorrecht geweest om deel uit te maken van de wereldwijde kabelsector, van zijn eerste pioniersdagen tot zijn huidige leiderspositie. Sinds het begin van mijn loopbaan, nu 41 jaar geleden, heb ik het geluk gehad heel veel getalenteerde mensen die mijn visie, mijn waarden en mijn inzet delen te ontmoeten en met hen samen te werken. Dit is ook een erkenning voor heel het team van Telenet en ik kijk ernaar uit om samen met hen verder te bouwen aan het verhaal van Telenet.”

 

 

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen