Telenet en BASE blokkeerden dankzij nieuw platform reeds ruim 2 miljoen verdachte sms-berichten

Telenet en BASE blokkeerden dankzij nieuw platform reeds ruim 2 miljoen verdachte sms-berichten

Telenet en BASE hebben onlangs een nieuw platform in gebruik genomen om hun klanten te beschermen tegen 'smishing', een vorm van phishing via sms-berichten. Sindsdien zijn er reeds 2,4 miljoen phishingberichten gedetecteerd en geblokkeerd geweest.

Om smishing efficiënter te bestrijden en zijn klanten beter te beschermen, hebben Telenet en BASE onlangs een nieuw platform in gebruik genomen dat verdachte berichten kan detecteren en automatisch blokkeren, het zogenaamde ‘smishing’. Het nieuwe platform is een zelflerend platform dat veel patronen herkent, zoals nummers die heel veel berichten versturen, of verdachte links die rondgaan.

Het nieuwe anti-smishing-systeem werd na een intensieve testperiode gelanceerd. De eerste resultaten zijn veelbelovend en laten zien dat het platform zeer efficiënt werkt. Sinds de implementatie zijn er 2,4 miljoen verdachte berichten geblokkeerd, wat neerkomt op gemiddeld 170.000 per dag. Het platform voldoet dus aan de verwachtingen en het merendeel van dit soort frauduleuze sms-berichten zal niet meer bij Telenet en BASE klanten terecht komen.

Het platform is ontwikkeld met steun van de overheid en in nauwe samenwerking. Telenet en BASE engageerden zich voor de helft van de investering voor de ontwikkeling, implementatie en exploitatie van de operatie. Bovendien kon het rekenen op publieke financiering, met de steun van minister De Sutter en als onderdeel van het nationale herstelplan.

Bart Boone
Bart Boone Woordvoerder, Telenet

 

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen