Telenet en BASE verlengen maatregelen met betrekking tot installaties, reparaties en abonnementen

Hoe Telenet en BASE je de komende dagen en weken verder helpen

We zeiden het al meermaals: iedereen geconnecteerd houden is onze absolute prioriteit. We beseffen dat onze netwerken meer dan ooit iedereen verbonden houden, met familie, collega’s, vrienden. We krijgen in deze uitzonderlijke omstandigheden tal van vragen van onze klanten. We proberen deze zo snel mogelijk te beantwoorden. Een overzicht van onze antwoorden en acties vind je op

Voor Telenet: https://www2.telenet.be/samenerdoor

Voor BASE: /www.base.be/nl/veelgestelde-vragen/mobiel-internet-apps/mobiel-internet/samen-door-uitzonderlijke-tijden.html

Voor Telenet Business: https://www2.telenet.be/TBsamenerdoor

Hieronder lijsten we de belangrijkste punten op over hoe we omgaan met installaties, reparaties en onze abonnementen de komende dagen en weken.

Telenet en BASE zullen deze maatregelen aanhouden, zolang de scholen gesloten blijven en veel werknemers thuiswerken.


​Dringende aansluitingen en herstellingen

Internettoegang en televisiekijken zijn deze dagen voor veel mensen cruciaal. Telenet en BASE bekeken de afgelopen dagen nauwgezet hun manier van werken om alle klanten zo vlot mogelijk geconnecteerd te houden. Voor wie dringend een nieuwe aansluiting nodig heeft (bijvoorbeeld door verhuis) of een dringende herstelling omdat modem of digicorder stuk is, komt Telenet thuis langs of wordt een nieuw toestel opgestuurd via post. We vragen steeds aan klanten om de veiligheidsmaatregelen te respecteren en voldoende afstand te houden. BASE-klanten met een verloren toestel of kapotte simkaart worden ook via het contactcenter verder geholpen.

Alle niet-dringende installaties of reparaties die niet gelinkt zijn aan het ontbreken van connectiviteit (bijvoorbeeld een printer installeren), gaan momenteel niet door. Zo houden we voldoende capaciteit voor dringende installaties én voor herstellingen bij klanten die zonder diensten vallen. Op die manier blijft iedereen maximaal verbonden.


​Niet-noodzakelijke werken aan het netwerk worden uitgesteld

Niet-noodzakelijke werken aan ons netwerk stellen we uit. Zo blijf je verbonden tijdens deze uitzonderlijke tijden. Noodzakelijke werken gaan wel door, omdat uitstellen voor meer problemen zou zorgen. We doen er uiteraard alles aan om de hinder tot een minimum te beperken.


​De oudste generatie decoders blijft langer werken

De oude decoders (HD Digibox AD200 & HD Digicoder AD2000) zullen langer blijven werken dan eerst voorzien. We houden deze klanten persoonlijk op de hoogte. Op telenet.be/nieuwedecoder vind je altijd de laatste informatie. 

 

Afschakeling van het analoge radiosignaal wordt uitgesteld

De stopzettingen van het analoge radiosignaal via de kabel, die gepland waren na 16 maart, stellen we tijdelijk uit. Een nieuwe deadline is er nog niet. We willen immers dat iedereen in deze tijden goed geïnformeerd blijft. Daarom schakelen we ook in netwerkregio Beringen en Lochristi het analoge televisiesignaal weer tijdelijk aan.

 

Meer data

We rekenen in deze uitzonderlijke tijden maar de helft van het dataverbruik van onze Telenet- en BASE-klanten (en Telenet Business en BASE Business) aan. Zo gaat zowel het mobiel als vast abonnement dubbel zo lang mee.

Ook breiden we de daluren uit voor klanten met een onbeperkt internetabonnement. Nu zijn die van 0 uur ’s nachts tot 12 uur ’s middags. Vanaf 27 maart lopen ze tijdelijk van 0 tot 17 uur.

De zakelijke internetproducten Corporate Fibernet & iFiber hebben sowieso een steeds onbeperkt transfervolume.

 

Meer entertainment

In de TV-theek en op kanaal 11 bundelt Telenet voor alle televisieklanten een reeks gratis films en series. Deze worden regelmatig aangevuld. Zo kunnen klanten vanaf 6 april genieten van tal van Woestijnvis-serieswaaronder de klassiekers 'In de Gloria’, ‘De Ronde’ en ‘De Neveneffecten’. Ook wordt het aanbod aangevuld met langspeelfilms voor de allerkleinsten, feelgood films en meer action packed titels.

Telenet wil zijn Play Sports-klanten in deze tijden waarin geen live wedstrijden gespeeld worden toch een zo straf mogelijk entertainment aanbod bieden. Daarom vult Telenet het sportaanbod in de maanden april en mei aan met straffe films en series. Concreet zullen de Play Sports-kanalen 5 tot en met 8 (kanaalnummers 204 tem 207) ingevuld worden met de films van Play More.

 

#samenerdoor

Op www.telenetsamenerdoor.be worden er dagelijks inspiratie en nieuwe tips en tricks gedeeld die het hoofd helpen bieden aan de constant veranderende situatie. Zo wordt simpel uitgelegd hoe je een webshop opstart als je de deuren verplicht moest sluiten, hoe je je kennis deelt met anderen via een online cursus of wat de makkelijkste manieren zijn om met je minder-technisch-aangelegde geliefden in contact te blijven via een livestream. Ook wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe je je - nu je tijd hebt - digitaal kunt bijscholen in bijvoorbeeld fotobewerking, of e-tips om je thuis te organiseren, nu werk en privé wel heel erg door elkaar vloeien.

 

 

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,28% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen