Telenet en Isabel Group zetten Doccle verder en werken aan platform van de toekomst

Telenet en Isabel Group zetten Doccle verder en werken aan platform van de toekomst

Isabel Group verwerft 50% van Doccle

Mechelen - Brussel, 15 juni 2021. Telecombedrijf Telenet en FinTech bedrijf Isabel Group kondigen vandaag aan dat zij het digitale platform Doccle samen voortzetten en naar een hoger niveau willen brengen. Telenet heeft eerder dit jaar een overeenkomst gesloten met Acerta en het Nationaal Hulpfonds (Christelijke Mutualtiteit, vanaf nu voor dit bericht “CM”), om hun aandelen te verwerven en heeft nu een overeenkomst gesloten met Isabel Group om aan haar 50% van de aandelen in Doccle te verkopen. Telenet en Isabel Group krijgen zo binnen enige tijd elk de helft van het bedrijf in handen. De instap in Doccle past in de strategie van Isabel Group, ook eigenaar van onder andere Zoomit, om betalingen, administratie en documentenbeheer verder te digitaliseren. Voor Telenet sluit deze overname en daaropvolgende verkoop van een deel van de aandelen aan bij de ambitie om maximaal in te zetten op digitalisering van klantenervaringen. Telenet en Isabel Group willen de komende jaren 5 miljoen euro extra investeren om van Doccle het platform van de toekomst te maken.

Doccle is het grootste digitale administratieplatform in België. Het platform werd als onafhankelijke start-up in 2012 opgericht door Telenet, Acerta en het Nationaal Hulpfonds (CM) om hun digitale administratie te bundelen. ​ Meer dan 2.2 miljoen Belgen ontvangen, beheren en bewaren nu meer dan 125 miljoen documenten per jaar op Doccle. Dankzij de interactieve app die alle documenten in een betrouwbare digitale omgeving verzamelt, biedt Doccle een veilig, eenvoudig en snel beheer van persoonlijke administratie. Op Doccle kan elke Belg zijn overheidsdocumenten ontvangen door verbinding te maken met eBox. Het bedrijf werkt samen met honderden grote en kleine bedrijven en organisaties uit alle mogelijke sectoren zoals: sociale secretariaten, watermaatschappijen, banken, verzekeringsmaatschappijen, sociaal verzekeringsfondsen voor zelfstandigen, mutualiteiten, tot zelfs afvalintercommunales.

Doccle is nu klaar voor een nieuwe groeifase om nog beter de digitale administratie van gezinnen en zelfstandigen te organiseren, door onder meer innovatieve digitale toepassingen als het automatiseren van facturatieflows en het koppelen van inzichten en acties op documenten in het platform te integreren. ​ Omdat zowel Acerta en CM deze verdere ontwikkelingen niet als onderdeel van hun strategie zien, heeft Telenet Group Holding eerder dit jaar een overeenkomst gesloten om hun aandelen over te nemen en is het op zoek gegaan naar een strategische partner om die groei mee te realiseren.

Isabel Group heeft op 10 juni 2021 een akkoord getekend om 50% van de participatie van Telenet in Doccle te kopen na uitkoop van Acerta en CM door Telenet.

Digitaal platform van de toekomst

Samen willen Telenet en Isabel Group Doccle naar een hoger niveau tillen en er het digitaal platform van de toekomst van maken. Zowel residentiële klanten als bedrijven hebben nood aan een laagdrempelige, maar superveilige omgeving waar ze in een handomdraai alle verrichtingen kunnen doen die komen kijken bij administratie, uitwisselen van data met leveranciers, online bestellen, betalen, opvolgen of annuleren van transacties. ​ Of met andere woorden: Doccle moet de veiligste digitale document- en datakluis worden die archiveren, filteren en consulteren van documenten combineert met op termijn ook nieuwe vormen van betalingen uitvoeren, betaalhistoriek bekijken etc.

De instap past volledig in de strategie van Isabel Group: met onder andere Zoomit en betaalplatform Isabel zet het al tientallen jaren in op de digitalisering van betalingen.

Jean de Crane, CEO Isabel Group: “Isabel Group vereenvoudigt het beheer van betalingen, identiteit en administratie door digitalisering. ​ Naast onze bijdrage voor ondernemingen beschouwen we de digitalisering van de Belgische huishoudens ook als deel van onze maatschappelijke rol. ​ Dit resulteerde eerder al in producten zoals Zoomit en initiatieven zoals Digicrowd. ​ Ons engagement in Doccle moet zowel eindgebruikers als partners nieuwe mogelijkheden bieden op het vlak van slimme automatisering. Wekijken er dan ook erg naar uit om samen met Telenet dit vernieuwende platform een boost te geven en zo de digitale drempel in ons land verder te verlagen.”

John Porter, CEO van Telenet “We hopen samen met Isabel Group verder te werken aan onze ambitie om alle Belgen op de digitale snelweg krijgen. ​ Doccle is een platform dat snel is gegroeid en dat nu klaar is om een nieuwe stap te zetten in zijn ontwikkeling. ​ Isabel Group heeft onder andere met zijn ervaring in online betaalplatformen het juiste profiel om die evolutie mee te begeleiden. We zijn dan ook blij dat we samen met een sterke partner kunnen werken aan digitale oplossingen voor document- en databeheer van consumenten, maar ook bedrijven de kans te geven om in te stappen op het meest innovatieve platform waar hun klanten op één plaats al hun documenten kunnen ontvangen, afhandelen en bewaren. ​

Bram Lerouge CEO Doccle: “We zijn ervan overtuigd dat de instap van Isabel Group positief is voor de toekomst van Doccle. Tegelijk willen we Doccle-mede-oprichters Acerta en CM bedanken. Mede dankzij hen en Telenet kende Doccle een vliegende start. Doccle was vanaf dag één verplicht om een platform te bouwen dat de verschillende behoeften van totaal verschillende bedrijven kon verzoenen en op grote schaal veel transacties moest aankunnen. Er is nood aan een nog sterkere vereenvoudiging van digitale administratie en duidelijkheid voor mensen hoe zich hierrond te organiseren. ​ Het is onze ambitie om samen met Isabel Group en Telenet het platform te zijn dat deze eenvoud en duidelijkheid biedt. ”

De overname door Telenet en instap van Isabel Group veranderen niets aan de huidige afspraken met organisaties die Doccle gebruiken. Doccle blijft opereren vanuit zijn kantoor in Leuven en voor het personeel verandert er niets.

De partijen geven geen details over de prijs en andere voorwaarden van de transactie. De overname van de aandelen door Isabel Group is onderworpen aan de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

 

Contact Telenet
​Stefan Coenjaerts
​+32 499 57 76 47
Stefan.coenjaerts@telenetgroup.be

Contact Isabel Group
​Daphné Lammens,
​Corporate Communications Manager
​+32 476 48 15 44
dlammens@isabelgroup.eu

 

Over Isabel Group

Isabel Group koppelt en vereenvoudigt de administratieve en financiële processen van bedrijven. De financiële dienstverlener zorgt voor een vlotte en betrouwbare uitwisseling van documenten, betalingen en identiteiten en automatiseert de toegang ertoe. Bedrijven krijgen zo inzicht in hun financiële stromen en nemen betere zakelijke beslissingen. Ongeveer 90.000 ondernemingen, 3.600 boekhoudkantoren, 250 softwarepartners en 1.000 banken werken of koppelen met software van Isabel Group: Isabel 6, Ibanity, CodaBox, ClearFacts, Ponto, BookMate, SignHere,, TruliUs, Kube en Zoomit. Daarmee beheert Isabel Group de grootste financiële infrastructuur van België. De groep automatiseert 450 miljoen transacties per jaar of 7 miljard euro per dag. Als deel van een gereguleerd, financieel en Europees ecosysteem staat Isabel Group onder licentie van de Nationale Bank van België. Isabel Group is opgericht door de vier Belgische grootbanken en actief sinds meer dan 25 jaar als vooruitstrevende fintech. Het bedrijf met hoofdkwartier in Brussel wordt sinds midden 2017 geleid door CEO Jean de Crane. Bij Isabel Groep werken 340 experts. Meer informatie op www.isabelgroup.eu

 

 

 

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen