Telenet en ShortsTV zetten samenwerking verder.

Telenet en ShortsTV zetten samenwerking verder.

Woensdag 10 februari 2016 — Telenet en ShortsTV hebben hun samenwerking verlengd. De kijker kan bij ShortsTV terecht voor de beste (inter-)nationale kortfilms, waaronder ook diverse films van Vlaamse makelij. Hiermee bevestigt Telenet nogmaals het belang dat het hecht aan de ontwikkeling van jonge lokale cineasten want als onderdeel van de overeenkomst besteedt ShortsTV voortaan meer aandacht aan jong Vlaams talent.

ShortsTV is als 24-uurs HD-zender volledig gewijd aan de beste internationale kortfilms. Dankzij de samenwerking van Telenet met ShortsTV, lopen Vlaamse regisseurs meer in de kijker in het internationale aanbod op ShortsTV. ShortsTV zal bovendien meer investeren in Vlaams aanstormend talent via kortfilmwedstrijden en aankopen.

Jan Pieter Koene, ShortsTV EMEA President: “Telenet is een gewaardeerde partner van ShortsTV. We zijn dan ook verheugd dat we onze samenwerking hebben kunnen verlengen. Dit geeft ons de kans om meer te investeren in lokale content en ik ben er zeker van dat we hiermee heel wat publiciteit generen voor de Vlaamse filmmakers.”

Jeroen Bronselaer, SVP Residential Marketing Telenet: “Bij Telenet geloven we dat er een mooie toekomst is weggelegd voor lokale content. We bouwen actief mee aan een gezonde lokale entertainmentindustrie, en zetten ons op verschillende manieren in om talent van bij ons te ondersteunen en promoten. Met ShortsTV tonen we niet alleen het sterkste internationale aanstormend talent. We bieden onze eigen creatievelingen ook een uniek internationaal platform.”

Shorts TV is volledig ondertiteld in het Nederlands beschikbaar via Play More van Telenet.