Telenet en The Park lanceren Virtual Reality-beleving van fictiereeks ‘De Dag’

Telenet en The Park lanceren Virtual Reality-beleving van fictiereeks ‘De Dag’

Na de succesvolle release van 'De Dag' op Play en Play More en de start van de serie op VIER, lanceert Telenet nu ook een Virtual Reality experience in The Park gebaseerd op de reeks. Vanaf 23 januari kan iedereen de VR ervaring komen beleven, zowel in The Park Gent als in The Park Antwerpen. De VR ervaring werd ontwikkeld in samenwerking met Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, de bedenkers van 'De Dag'.

Story image

 

Na de succesvolle lanceringen van eigen reeksen 'Chaussee D'amour' en 'De Dag', gaat Telenet nog een stap verder met een wereldprimeur: content van eigen bodem écht tot leven brengen in een VR beleving waarin je zélf kan meespelen. Zo kunnen fans van 'De Dag' hun favoriete serie nog intenser ervaren. 

De VR experience beleef je met 3 tot 6 vrienden. Net zoals de andere ervaringen in The Park, gaat het om een free-roam VR concept waarbij spelers vrij bewegen in een ruimte, zonder vast te zitten aan specifieke omkadering of bedrading. Als speler wandel je, gewapend met VR-bril en rugzak met sensoren, het decor van ‘De Dag’ binnen. Daar vormen de deelnemers een trainingsteam van de speciale eenheid. Ze worden opgeroepen voor een gijzelingssimulatie en dienen een bank binnen te dringen om de slachtoffers te bevrijden. Het is een combinatie van veel actie maar ook puzzelwerk. Enerzijds moet je de confrontatie aangaan met zwaarbewapende gijzelnemers. Anderzijds krijg je ook een aantal raadsels voorgeschoteld waarbij je de oplossing enkel kan vinden door doordacht samen te werken met je teamgenoten en goed te communiceren. Wat 'De Dag' als VR experience uniek maakt is net die integratie van puzzels en raadsels in de totaalbeleving.

Story image

 

Deze VR ervaring werd ontwikkeld in samenwerking met de makers van de serie,  Jonas Geirnaert en Julie Mahieu: "De vraag om mee na te denken over een VR beleving rond 'De Dag' verraste ons eerst, maar ons enthousiasme groeide met elke ontwikkelingsfase van het spel. Als scenaristen van 'De Dag' hebben we erover gewaakt dat de VR experience spannend en uitdagend is, maar ook visueel en inhoudelijk aansluit bij de reeks. De virtuele speeltuin was voor ons een fijne nieuwe ervaring en we zijn trots op het eindresulaat."

Philippe De Schutter, Managing director van The Park vult aan: "Het was cruciaal om de acteurs en de makers te betrekken bij de ontwikkeling om zo de beleving nog echter en intenser te maken. We organiseerden een draaidag in de studio’s van Woestijnvis zodat we de scènes van de reeks haarfijn konden nabootsen. Je waant je zodoende werkelijk in de Fidesbank. Tijdens het spel krijgen de spelers bovendien instructies die gegeven worden door verschillende personages uit de reeks.”

 

The Park kreeg de voorbije 6 maanden 15.000 boekingen, met een gemiddelde tevredenheid van 9.2 op 10. 43% van de boekingen zijn teambuildings van bedrijven. The Park heeft intussen locaties in Antwerpen en Gent en opent in februari een nieuwe locatie in Hasselt.

Praktische info

Locaties: Belgielei 143 Antwerpen // Dok Noord 7, bus 106 Gent
Openingsuren:  Ma-Vr: 13u - 22u // Za-Zo: 10u - 22u
Voor groepen vanaf 15 personen zijn de openingsuren flexibel. 
Meer info via events@theparkplayground.com

De VR beleving van 'De Dag' werd ontwikkeld door Geoffrey Van Den Ouden (Game production & development), Triangle Factory (Game development) en het creatieve team van 'De Dag'. ‘De Dag’ is een Telenet-reeks geproduceerd door FBO/Woestijnvis, in coproductie met VIER en ZDF Neo, met de steun van het VAF/Mediafonds en de Belgische Tax Shelter. 

 

Entertainment
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen