Telenet en MNM lanceren het tweede deel van het nieuwste seizoen van ‘D5R’

Na het overweldigend succes van de eerste 12 afleveringen van het vijfde seizoen van 'D5R', is nu het tweede deel en dus alle 24 afleveringen beschikbaar op Play en Play More van Telenet. Vanaf de krokusvakantie zullen ze ook integraal te bekijken zijn op VRT.nu, MNM.be en het YouTube kanaal van MNM. 

De eerste 12 afleveringen van seizoen 5 werden maar liefst 456.072 keer opgevraagd via Telenet, 269.052 keer op VRT.NU en MNM.Be en konden ook rekenen op 1.989.070 views op het YouTube platform van MNM. Wat maakt dat het eerste deel 2.7 miljoen keer bekeken werd via de verschillende kanalen! 

"Het publiek van de vorige seizoenen van 'D5R' groeit duidelijk mee met de personages doorheen de reeks en blijven fan. We zijn enorm blij met de cijfers waaruit blijkt dat het eerder aanbieden van deze content op Play en Play More ook voor deze jongere doelgroep werkt. Ze hebben gretig gebruik gemaakt van de complementaire platformen waar de reeks aangeboden werd. Dit toont nog maar eens aan dat ze graag op hun manier kijken en wanneer ze willen." zegt Ils Neuts, hoofd Entertainment bij Telenet. 

Rino Ver Eecke, het netfhoofd van MNM, voegt toe: "Voor MNM was 'D5R' een experiment. Voor het eerst biedt een radiomerk een fictiereeks aan via digitale platformen. Leuk om te merken dat jonge mensen massaal gekeken hebben. Fijn ook om te zien dat jongeren de reeks appreciëren waarin hun leefwereld centraal staat. Alle thema’s die aan bod komen, zijn heel herkenbaar voor hen. Daarom is er ook nog heel wat aandacht in Generation M de komende weken. En ja hoor, ik kijk al uit naar de volgende 12 afleveringen, want we krijgen al heel wat vragen binnen over een vervolg.” 

Om het succes te vieren organiseren VRT en Telenet samen op zaterdag 19 januari  een ‘D5R Fandag’ in Kinepolis Antwerpen. In aanwezigheid van de de hele cast kan je daar het tweede deel van het vijfde seizoen bingen. Tickets zijn nog te verkrijgen via Kinepolis.

Het verhaal
‘D5R’ is een realistische fictiereeks over vijf tieners die elkaar kennen van school, maar daarbuiten ook onafscheidelijk zijn. Hun levens, karakters en verhalen zijn letterlijk uit het leven gegrepen. Nu ze de middelbare school in Vilvoorde hebben afgemaakt, trekken ze met heel de groep naar Gent om er verder te gaan studeren. Het lijkt een droom die uitkomt, maar samenleven en zelfstandig worden blijkt moeilijker dan gedacht. De hoofdrollen worden weer vertolkt door Angela Jakaj (Leyla Akbel: 17), Liandra Sadzo (Kyra Dilen: 18), Sander Provost (Wout Fransen: 18), Thijs Antonneau (Vincent Deprez: 18) en Jamie-Lee Six (Amber Vossaert: 18).

‘D5R’ is een reeks geproduceerd door Warner Bros ITVP Belgium in samenwerking met Telenet, MNM, C&A en ondersteund door de Belgische tax-shelter. Het tweede deel is nu al beschikbaar op Play en Play More van Telenet en vanaf de krokusvakantie via VRT.nu, MNM.be en het YouTube kanaal van MNM. 

Entertainment
Contacteer ons
Riema Reybrouck Entertainment PR, Oona
Hans Van Goethem Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
Yasmine Van der Borgt Communicatieverantwoordelijke MNM
Riema Reybrouck Entertainment PR, Oona
Hans Van Goethem Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
Yasmine Van der Borgt Communicatieverantwoordelijke MNM
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen