Telenet en Willemen Groep starten samenwerking voor woontotaaloplossing voor huurders

Telenet en Willemen Groep starten samenwerking voor woontotaaloplossing voor huurders

 

Telenet en bouwgroep Willemen Groep slaan de handen in elkaar om via een nieuwe joint venture, een woonconcept met maximale ontzorging op de Belgische huurmarkt uit te bouwen. Het nieuwe concept zal huurders een woontotaaloplossing aanbieden voor een vast bedrag per maand. Naast inbegrepen basis- en nutsvoorzieningen zoals gas, elektriciteit, water en internet kunnen huurders daarnaast naar wens intekenen op extra diensten als poets- en strijkhulp, wassalon, auto- en fietsdelen, een bloemen- of fotoabonnement…

 

Maximaal ontzorgen

Geen rompslomp met meterstanden en eindafrekeningen of verschillende abonnementen die je zelf moet beheren. Via een joint venture willen Telenet en Willemen Groep een woonconcept met maximale ontzorging aanbieden voor huurders. Concreet krijg je niet alleen de sleutels van je huurappartement, maar zijn meteen ook basis- en nutsvoorzieningen zoals water, elektriciteit en telecom geregeld. Daarbovenop kies je zelf welke extra diensten je wenst, zoals poets- en strijkhulp, een bloemen- of foodbox-abonnement, abonnement voor deelauto’s, -steps of -fietsen... In plaats van tientallen verschillende diensten zelf te beheren, verloopt alle administratie centraal via de joint venture. In eerste instantie mikt dit totaalconcept op doelgroepen die specifiek zoeken naar comfortabel wonen, snelle opzegtermijnen en ontzorging, zoals expats of young professionals.

 

Tom Willemen, CEO Willemen Groep:“De woningmarkt is in sneltempo aan het veranderen. Vooral op de huurmarkt is er een sterke professionalisering, waarbij huur steeds vaker gecombineerd wordt met een pakket aan verschillende diensten. Met deze joint venture willen we inspelen op deze trend. We focussen hierbij trouwens niet alleen op onze eigen vastgoedontwikkelingen, maar kijken ook nadrukkelijk naar samenwerkingen met andere vastgoedaanbieders. Telenet is voor ons de ideale partner om dit innovatieve woonconcept mee vorm te geven. Deze samenwerking past bovendien in onze eigen ambitie om naast een bouwpartner ook een aanbieder te zijn van totale woonoplossingen.”

 

John Porter, CEO Telenet: “Het is al langer deel van de strategie van Telenet om in te zetten op partnerships, waarbij we zoeken naar samenwerkingen om innovatieve diensten aan te bieden die niet per se tot onze core business behoren, maar waarbij we ook andere markten willen betreden. Zo is The Park een succesverhaal rond entertainment. We richten ons steeds meer op het uitbouwen van dergelijke partnerships. Nauwer samenwerken met andere marktspelers en actoren in ons interesseveld laat ons toe om duurzaam te groeien, toekomstgerichte technologie te blijven ontwikkelen en maatschappelijke impact te creëren. Telenet heeft met connectiviteit en televisie, ervaring met het aanbieden van diensten bij de klant thuis. We zien dat voor bepaalde doelgroepen, totaaloplossingen interessant kunnen zijn. Het potentieel van deze trend willen we samen met Willemen Groep verder onderzoeken en uitbouwen.”

 

De joint venture zal de komende maanden haar businessmodel aftoetsen aan de bestaande huurmarkt. Bedoeling is om de huurformule zo flexibel mogelijk te maken met bijvoorbeeld korte opzegtermijnen en een keuze uit verschillende pakketten met basis- en extra diensten. De joint venture wil zo een breed ecosysteem uitbouwen met verschillende partners die elk hun eigen expertise hebben in het aanbieden van specifieke diensten, abonnementen of vastgoed.

De joint venture wordt een onafhankelijk bedrijf met een onafhankelijk bestuur waarvoor naam en CEO de komende maanden worden gezocht. De opstart is nog onderhevig aan goedkeuring van de Europese Mededingingsautoriteiten.

 

 

-- niet voor publicatie --

Voor meer info

Telenet
Isabelle Geeraerts
​woordvoerster
​015 33 55 44
​press@telenetgroup.be ​

 

Willemen
Alexander Laquiere
​Strategie & Innovatie
​+32 486 645 303
Alexander.Laquiere@Willemen.be

 

 

OVER WILLEMEN GROEP

Bij Willemen Groep bouwen 2.300 medewerkers iedere dag opnieuw aan een betere wereld. Of het nu gaat om een duurzaam bouwproject of een infrastructuurproject, van het ontwerp over de bouw en financiering tot en met het onderhoud zijn de bedrijven in deze groep een solide partner. Dankzij de onderlinge complementariteit kunnen ze samen zelfs de meest complexe opdrachten aan. Willemen Groep is als aannemer graag een partner die in team het project vormgeeft, optimaliseert en realiseert tot ieders voldoening. Daarbij trekken ze voluit de kaart van innovatie en digitalisering. www.willemen.be

 

 

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen