Telenet gaat samenwerken met Special Olympics

Telenet gaat samenwerken met Special Olympics

Woensdag 7 december 2022 – Telenet tekende zopas een partnerschapssakkoord met Special Olympics Belgium, de olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking. Sylvie Irzi, verantwoordelijk voor reputatie en het merk Telenet en Dieter Nieuwdorp, Chief Commercial Officer bij Telenet, zetten hun handtekening in aanwezigheid van An Caers, CEO van Special Olympics Belgium. Ook plaatsvervangend burgemeester van Mechelen, Alexander Vandersmissen, Maarten Poels, de Mechelse judoka en G-sport ambassadeur van de Stad Mechelen én een 100 tal genodigden uit het bedrijfsleven en de topsport waren erbij. Place to be was de ‘Unified Summit’ van Special Olympics in de gebouwen van de voetbalbond in Tubeke.

De Unified Summit is een jaarlijks moment om alle partners ‘unified’ - samen dus – te bedanken en vooruit te blikken naar een volgend sportjaar. Ook Telenet engageert zich vanaf 2023. Het telecombedrijf wil Special Olympics Belgium op verschillende terreinen ondersteunen. ​ Telenet, met hoofdzetel in Mechelen, engageert zich niet alleen financieel, maar minstens 200 medewerkers zullen als vrijwilliger helpen tijdens de nationale spelen in Mechelen tijdens het Hemelvaartweekend in mei 2023.

Thierry Zintz (Voorzitter Special Olympics Belgium), Dieter Nieuwdorp (Chief Commercial Officer RES & SOHO Telenet), Alexander Vandersmissen (Waarnemend burgemeester Mechelen, Open VLD), Sylvie Irzi (VP Brands, Communication & Reputation Telenet), Maarten Poels (Atleet en ambassadeur Special Olympics Belgium), An Caers (CEO Special Olympics Belgium), Alice (Atlete Special Olympics Belgium), Piet den Boer (Ambassadeur Special Olympics Belgium)
Thierry Zintz (Voorzitter Special Olympics Belgium), Dieter Nieuwdorp (Chief Commercial Officer RES & SOHO Telenet), Alexander Vandersmissen (Waarnemend burgemeester Mechelen, Open VLD), Sylvie Irzi (VP Brands, Communication & Reputation Telenet), Maarten Poels (Atleet en ambassadeur Special Olympics Belgium), An Caers (CEO Special Olympics Belgium), Alice (Atlete Special Olympics Belgium), Piet den Boer (Ambassadeur Special Olympics Belgium)

Er komt een belangrijk jaar aan voor de atleten van Special Olympics met zowel nationale spelen in Mechelen als de internationale World Summer Games in Berlijn. Telenet schaart zich achter Special Olympics en haar missie om het leven van mensen met een verstandelijke beperking in de positieve zin te veranderen door middel van sport en hun inclusie te bevorderen. ​

“We zijn fier dat we deze samenwerking tussen Telenet en Special Olympics Belgium kunnen aankondigen. Als bedrijf met een breed engagement voor meer diversiteit, gelijkheid en inclusie raakt dit partnership echt aan het hart van onze organisatie. Als grote lokale werkgever zetten we resoluut mee onze schouders onder deze editie in Mechelen om er een groot succes te maken. Daarom zal ik me samen met zoveel mogelijk collega’s als vrijwilliger inzetten om tijdens de spelen het atletiekdorp te bemannen en de atleten een schitterende ervaring te bezorgen. ” John Porter, CEO van Telenet ​

Inclusie vieren

Voor Telenet is dit partnerschap een nieuwe stap in het inclusiebeleid van het bedrijf. Telenet wil bijdragen aan een samenleving waar iedereen zich welkom voelt en waar verschillen niet alleen omarmd maar ook gevierd worden. Sport is dé manier bij uitstek om inclusie zichtbaar te maken.

“Wij willen Special Olympics Belgium een groter platform bieden. Daarom wordt de openingsceremonie uitgezonden op Play Sports Open, zodat heel België op de eerste rij zit voor een hartverwarmende start van de spelen. Als leidinggevende media- en entertainmentspeler willen we vooroordelen doorbreken en het publieke debat over diversiteit en inclusie een megafoon geven. We willen zo echt het verschil maken. Dat doen we ook met onze partnerschappen met voetbalclubs RSCA en BX Brussels om meisjes en vrouwen in de sport meer kansen te bieden, zowel op het veld als in hun leven.” Dieter Nieuwdorp, Chief Commercial Officer van Telenet


​De 39ste editie van de Nationale Spelen van Special Olympics Belgium vindt plaats in Mechelen tijdens het Hemelvaartweekend van 17 tot 20 mei 2023.

“We zijn verheugd een grote speler als Telenet te verwelkomen als partner bij Special Olympics. De link met Mechelen is evident omdat ze er hun thuisbasis hebben, maar daarnaast vinden we het ook belangrijk dat onze partners dezelfde waarden delen. Dat Telenet de boodschap van inclusie mee wil ondersteunen en uitdragen, kunnen we alleen maar toejuichen. Dat bovendien minstens 200 van hun medewerkers zich zullen inzetten als vrijwilliger tijdens onze Nationale Spelen is een heel mooi engagement. We zien alle ingrediënten aanwezig om van Telenet een loyale partner te maken van onze Special Olympics familie.” ​ An Caers, CEO van Special Olympics Belgium


​De special olympiërs en medewerkers van Telenet zullen elkaar voor het eerst ontmoeten tijdens het Futsal tornooi bij RSCA Belleheide in Roosdaal op 17 en 18 december. De special olympische atleten nemen het daar op tegen verschillende Futsal ploegen. Voordat ze aan het echte werk beginnen, staat er een opwarmwedstrijd gepland waarin de atleten een match spelen tegen enkele sportievelingen van Telenet.

Van 17 tot en met 25 juni trekt een delegatie van 88 atleten van Special Olympics Belgium naar de World Summer Games in Berlijn. Duizenden sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen nemen het tegen elkaar op in 26 zomersporten en 2 extra demonstratiesporten.

 

Sander Vanlouwe PR-consultant, Bepublic Group

 

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen