Telenet herbevestigt positie als ‘Worldwide Industry Group Leader’ in de Dow Jones Sustainability Index

Telenet herbevestigt positie als ‘Worldwide Industry Group Leader’ in de Dow Jones Sustainability Index

Donderdag 10 september 2015 — Telenet werd vandaag voor het vierde jaar op rij beloond als ‘best in class’ in de wereldwijde mediasector voor zijn duurzaamheidsprestaties. Het bedrijf blijft bovendien opgenomen in de 2015 Dow Jones Sustainability Europe and World Indices, een eer die het nu voor het vijfde opeenvolgende jaar geniet. De Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) bekronen toonaangevende ondernemingen in elke industriesector voor hun verantwoordelijke economische, ecologische en sociale prestaties. 

  • Als ‘Industry Group Leader’ beloond voor economische, ecologische en sociale inspanningen
  • Voor het vierde jaar op rij ‘best in class’ in de wereldwijde mediasector
  • Voor het vijfde opeenvolgende jaar opgenomen in de Dow Jones Sustainability Europe and World Indices

De resultaten van de 2015 Dow Jones Sustainability Indices Review werden vandaag bekendgemaakt door S&P Dow Jones Indices en RobecoSAM. Elk jaar worden meer dan 3.000 beursgenoteerde ondernemingen uitgenodigd om deel te nemen aan de Corporate Sustainability Assessment van RobecoSAM. De evaluatie richt zich op de waardecreatie op lange termijn van het bedrijf, met vragen over financieel belangrijke economische, sociale en ecologische praktijken en onderzoek naar onder meer de corporate governance, de milieuprestaties, de normen voor de toeleveringsketen en het behoud van werknemers. De DJSI wordt samengesteld uit toonaangevende bedrijven in alle sectoren die voor relevante duurzaamheidsmetingen beter presteren dan hun gelijken.

De jaarlijkse evaluatie onderzoekt de duurzaamheidsprestaties van bedrijven in 59 sectoren en selecteert een ‘best in class’ leider in de 24 sectorgroepen van de Global Industry Classification Standard, waaronder media. Telenet werd uitgeroepen als leider in de algemene mediasector maar ook in de domeinen merkbeheer, beheer van de toeleveringsketen, indicatoren voor arbeidspraktijken en mensenrechten en aantrekking en behoud van talent. Daarnaast kreeg Telenet topscores voor criteria als gedragscodes, beheer van de klantenrelatie, risico- en crisisbeheer en ontwikkeling van menselijk kapitaal.

"Telenet blijft leiderschap tonen in het ontwikkelen van doeltreffende oplossingen voor de uitdagingen op het vlak van milieu, demografie en wetgeving in de media-industrie. (…) Het bedrijf spant zich in voor de promotie en bevordering van de succesvolle prestaties en de persoonlijke groei van zijn medewerkers. In 2014 heef het een nieuw competentiemodel ontwikkeld dat technische en niet-technische opleidingen omvat. In 2013 noteerde het meer dan 1.500 ontwikkelingsplannen voor zijn werknemers. Zijn samenwerking met de starterscommunity Idealabs komt zowel de gehele gemeenschap als Telenet ten goede, door een omgeving van constante innovatie en verbetering te scheppen voor het bedrijf zelf en voor de deelnemende starters”, zegt de evaluatie van Telenet door RobecoSAM.

Naast zijn herbevestigde aanwezigheid in de Dow Jones Sustainability Indices blijft Telenet ook lid van de FTSE4Good Index en de Euronext-Vigeo Europe 120 index.

Duurzaamheid vormt een integraal onderdeel van de langetermijnstrategie en de overkoepelende visie van het bedrijf. Ze is verankerd in een reeks thema’s die een grote rol spelen in de activiteiten van Telenet, van het energieverbruik van de producten van het bedrijf bij de klant thuis tot een veilig gebruik van het internet door kinderen. Het beleid van de onderneming, zijn materialiteitsmatrix en de geboekte vooruitgang in economische, ecologische, sociale en telecomspecifieke domeinen worden gedetailleerd beschreven in het laatste Duurzaamheidsverslag.

Telenet zet zich in het bijzonder in voor het stimuleren van innovatie en ondernemerschap met Telenet Kickstart, de start-upaccelerator van Idealabs. Iedereen met een innovatief digitaal idee kon zich tot midden augustus inschrijven. Uit de meer dan 600 reacties werden 25 kandidaten gekozen die hun ideeën mochten voorstellen aan een professionele jury met vertegenwoordigers van Telenet, Idealabs, zakenpartners en start-upexperts. De laatste selectie van acht startersteams zal binnenkort worden bekendgemaakt en het programma zal in oktober beginnen.

John Porter, CEO van Telenet: “Als groeibedrijf is Telenet zich sterk bewust van zijn toenemende verantwoordelijkheid in de gemeenschap. Telenet toont een hoge mate van maatschappelijk engagement, dat onder meer tot uiting komt in onze inzet voor sociale projecten zoals CoderDojo en onze steun aan starters via Telenet Kickstart. Wij zijn er bovendien in geslaagd om door middel van een aantal initiatieven onze ecologische voetafdruk beduidend te verkleinen. Wij zijn trots dat de opname van Telenet in de Dow Jones Sustainability World & Europe Indices, voor het vijfde jaar op rij, ons engagement en onze investeringen in verantwoordelijke zakenpraktijken beloont. Wij willen ook in de toekomst blijven bijdragen aan de positieve maatschappelijke ontwikkeling van mensen en bedrijven.”

Bezoek voor de volledige evaluatie van Telenet in 2015 door RobecoSAM: http://www.sustainability-indices.com/review/industry-group-leaders-2015.jsp

Telenet logo