Telenet-klanten sturen 6 miljoen sms’jes met oudjaar

Vrijdag 1 januari 2016 — In de nieuwjaarsnacht stuurden mobiele telefonieklanten van Telenet tussen 20u00 en 8u00 in totaal maar liefst   6 038 652 sms’jes. Telenet had de noodzakelijke maatregelen getroffen om het toenemende verkeer op zijn netwerk probleemloos te laten verlopen.

Sms en toepassingen als WhatsApp zijn een zeer populaire manier om kerst- en nieuwjaarswensen over te maken. Traditiegetrouw verwachtte Telenet dan ook heel wat sms- en dataverkeer in de nacht van oud naar nieuw.

In totaal stuurden de meer dan 977.000 mobiele telefonieklanten van Telenet 6 038 652 sms’en. Het sms-verkeer piekte om 13 minuten na twaalf met een maximum van 1097 sms/seconde. Vorig jaar stuurden Telenet klanten ook 6 miljoen sms’jes tijdens oudejaarsnacht.

Ook het mobiele dataverkeer verliep vlekkeloos. De totale capaciteit aan verstuurde data over het Telenet mobiel netwerk bedroeg 8,73 TB. Vorig jaar was dat nog 5,8 TB* en twee jaar geleden 2,2 TB. Dataverkeer blijft dus duidelijk stijgen.

Telenet had de nodige technische maatregelen ondernomen om deze pieken tijdens de kerstdagen op te vangen. De capaciteit van het Telenet-netwerk was dan ook voldoende om de toevloed van gesprekken en sms’jes op te vangen. Een speciaal team stond paraat met kerstavond en oudjaar om de systemen te monitoren en mogelijke problemen op te lossen. Alle klanten konden hun nieuwjaarswensen echter probleemloos versturen. Alle berichtjes werden op tijd afgeleverd.

* Redacties, gelieve te noteren dat het dataverbruik van 11,8 TB zoals in het persbericht van vorig jaar gerapporteerd een periode van 24 uur besloeg (31 december, 8u tot 1 januari, 8u) in plaats van 12 uur (31 december, 20u tot 1 januari, 08u). De cijfers zijn in dit bericht herleid naar het juiste tijdsinterval.