Telenet krijgt goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit voor overname TelelinQ NV (Nextel)

Brussel, woensdag 23 mei 2018 — De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft gisteren, op 22 mei 2018, de geplande overname van de vennootschap TelelinQ NV en haar dochtervennootschappen Nextel NV, Nextel Telecom Solutions NV en TelelinQ D & F NV (verder Nextel of de “Onderneming”) door Telenet Group BVBA goedgekeurd. Ter ondersteuning van haar groei, zal Telenet Business met deze overname bijkomende expertise in huis halen om totaaloplossingen voor bedrijven te ontwerpen, bouwen en beheren. Als Belgische integrator is Nextel vandaag actief bij grote bedrijven, KMO’s, zorginstellingen, non-profitorganisaties en overheden. Nextel heeft vestigingen in Wommelgem en Zaventem en telt momenteel 340 medewerkers.

Op 6 november 2017 maakte Telenet Group Holding NV (“Telenet” of de “Vennootschap”) bekend dat het een definitief akkoord had gesloten om TelelinQ NV en haar dochtervennootschappen Nextel NV, Nextel Telecom Solutions NV en TelelinQ D & F NV over te nemen.

De BMA heeft vandaag de transactie onvoorwaardelijk goedgekeurd. De komende dagen zal Telenet de transactie formeel en juridisch afronden.

Martine Tempels, Senior Vice President bij Telenet Business: “Wij zijn blij dat we vandaag groen licht gekregen hebben van de Belgische Mededingingsautoriteit. Dit stelt Telenet Business in staat om een stap vooruit te zetten en de groei van de afgelopen jaren verder te ondersteunen. Nextel en Telenet Business zijn zeer complementair, Telenet Business is een succesvolle speler op vlak van connectiviteit en IT-security. ”