Telenet laat bomvolle Ghelamco Arena feilloos historische achtste finale liken en delen.

Telenet laat bomvolle Ghelamco Arena feilloos historische achtste finale liken en delen.

Ghelamco Arena voortaan één van de beste connected stadions van Europa.

Maandag 15 februari 2016 — Als trotse sponsor van KAA Gent heeft Telenet fors geïnvesteerd in de uitbreiding en versterking van de WiFi-dekking in de Ghelamco Arena. Alle 20.000 toeschouwers kunnen vanaf de Champions League Round of 16 tegen Wolfsburg overal in het stadion gelijktijdig én gratis genieten van supersnel draadloos internet van Telenet. Daarmee is de Ghelamco Arena voortaan één van de best uitgeruste connected stadions in Europa. En kunnen de Buffalo’s de historische match tegen Wolfsburg naar hartenlust delen tot ver buiten het stadion.

Feilloze WiFi-dekking in sportstadions is geen evidentie. Ze kennen een bijzonder drukke bezetting en er worden steeds meer foto’s en video’s online geliked, gedeeld, en getweet. Op exact hetzelfde moment. Dat vraagt om een gigantische capaciteit in elke uithoek van het stadion.

De tot hiertoe courant gebruikte technologie laat dit niet altijd toe. Daarom is Telenet een samenwerking aangegaan met specialisten Alcadis en Ruckus Wireless om de online beleving van de aanwezige supporters te verbeteren.

Telenet startte de werken afgelopen september en na uitvoerige testen is optimale connectiviteit een feit. Op 17 januari zetten de Buffalo’s niet alleen een sterk sportief resultaat tegen Anderlecht neer. De 20.000 aanwezige supporters verstuurden met maar liefst 186 GB bijna drie keer zoveel data dan tijdens eerdere matchen. Ze gebruikten een gemiddelde bandbreedte van boven de 50 Mbps. Het netwerk in de Ghelamco Arena wordt permanent gemonitord waardoor de kwaliteit en veiligheid verzekerd zijn. Niets staat de Buffalo’s nog in de weg om hun historische achtste finale in de Champions League naar hartenlust te delen binnen en buiten het stadion.

Met deze innovatie tilt Telenet voetbalclub KAA Gent tot hetzelfde WiFi-connected niveau als PSV, Liverpool FC, Real Madrid CF en FC Barcelona. Naast de Ghelamco Arena zal Telenet ook de WiFi-ervaring in andere belangrijke Belgische stadions uitbreiden en hen tot connected stadions met hoge capaciteit maken zodat alle toeschouwers probleemloos gelijktijdig gratis kunnen surfen, liken en delen.

Nina Mallants Woordvoerster at Telenet