Telenet lanceert ‘De Grote Netwerf’ in Brussel

Donderdag 6 juli 2017 Twee en een half jaar geleden besloot Telenet om – verspreid over vijf jaar – 500 miljoen euro te investeren om zijn vast kabelnetwerk in Vlaanderen en Brussel uit te breiden. Dat project wordt ‘De Grote Netwerf’ genoemd en heeft als doel het netwerk nog sterker, nog sneller en nog straffer te maken. Met ‘De Grote Netwerf’ wilt Telenet zich immers voorbereiden op de alsmaar toenemende hoeveelheid data die verbruikt wordt en anticiperen op de toekomstige digitale behoeften van zijn klanten. Op termijn zullen snelheden van minstens 1 gigabit per seconde bereikt worden en behoren Vlaanderen en Brussel tot de Europese regio’s met de beste digitale infrastructuur. ‘De Grote Netwerf’ werd in 2014 in Vlaanderen gelanceerd en start vandaag ook in Brussel.

Telenet bereidt zich voor op de toekomst… in Brussel

Concreet transformeren we ons netwerk van 600 MHz naar een netwerk van 1,2 GHz zodat in de toekomst iedereen kan surfen aan snelheden van minstens 1 gigabit per seconde. Oftewel 5 keer sneller dan vandaag.

Telenet start nu ook met de update van zijn kabelnetwerk in Brussel. De werken zullen tijdens zomer en in september uitgevoerd worden in Schaarbeek. Nadien komen ook de andere Brusselse gemeenten waar Telenet aanwezig is aan bod (Jette, Vorst, Ganshoren, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem en Etterbeek).

Vanaf 2019 kunnen alle Telenet-klanten, of ze nu in Brussel of in Vlaanderen wonen, genieten van deze investeringen die hen toelaten de komende decennia steeds mee te zijn wat betreft snelheden en bandbreedte.

En uiteraard worden de SFR-klanten niet vergeten. Ook zij zullen kunnen genieten van een netwerk van topkwaliteit. Telenet zal immers ook investeren in het SFR-netwerk, waar het pas eigenaar van is geworden.

Grote werken, weinig hinder

Alle Telenet klanten die hinder zouden kunnen ondervinden van de werken, zullen individueel en ruim op voorhand geïnformeerd worden over de data van de werken. De werken worden zoveel mogelijk uitgevoerd tijdens werkdagen. Op de dag zelf zullen telecomdiensten (internet, wifi, televisie en vaste telefoon) in sommige straten tijdelijk onderbroken worden tussen half acht ’s morgens en zes uur ’s avonds.  Ook de andere buurtbewoners worden op de hoogte gebracht.

De apparatuur waaraan gewerkt moet worden bevindt zich bovendien in straatkasten, oftewel tegen gevels oftewel op masten. Alle werken zullen dus bovengronds gebeuren: het is in principe niet nodig om straten of voetpaden open te breken. Het is ook niet nodig om in de huizen of bedrijven zelf werken uit te voeren.

We doen er alles aan om de hinder voor onze klanten te beperken.

Voor meer informatie over De Grote Netwerf:

https://www2.telenet.be/nl/corporate/ons-bedrijf/onze-ambitie/superieure-geconvergeerde-connectiviteit/connectiviteit-de-grote-netwerf/  

Isabelle Geeraerts Woordvoerster, Telenet
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - 's werelds grootste internationale tv- en breedbandbedrijf, investeert, innoveert en versterkt mensen in meer dan 10 landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie - bezit een rechtstreeks belang van 57,3% in Telenet Group Holding SA / NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Neerveldstraat 107
1200 Brussel