Telenet lanceert meest compacte en milieuvriendelijke TV-box van België

Telenet lanceert meest compacte en milieuvriendelijke TV-box van België

Telenet brengt nieuwe Telenet TV-box IP uit. De nieuwe TV-box IP is de kleinste op de Belgische markt en kan dankzij zijn compactheid gemakkelijk achteraan je tv-toestel geplaatst worden.

Bovendien is de nieuwe box nog krachtiger dan zijn voorgangers en beschikt deze over de meest geavanceerde WiFi6 technologie. Het is tevens de allereerste box zonder coaxkabel uitgang. Het TV-signaal gaat volledig over het internet. Je hebt dus alleen stroom, Telenet TV en een internetabonnement van Telenet nodig. Het toestel is gemaakt uit volledig gerecycleerd materiaal en minstens 80% energiezuiniger dankzij het vermogen van 3W, vergeleken met voorgaande modellen. Dat betekent dus een win-win voor zowel het energieverbuik voor onze klant, ons milieu en draagt ook bii aan de algemene CO2 emissie doelstellingen van Telenet om die te doen dalen met 55% in de eigen operaties tegen 2030.

Op termijn zullen alle Telenet TV-klanten zo'n nieuwe box krijgen om hun huidige tv-ervaring te verbeteren met bijvoorbeeld stembediening en gemakkelijk toegang tot verschillende applicaties.

Telenet begon de uitrol van de nieuwe TV-box IP op 16 november 2023 in de regio Limburg. Sinds 30 januari werd de TV-box bij nieuwe tv-klanten in heel Vlaanderen en Brussel aangesloten. Op termijn zullen alle televisieklanten met een oude generatie decoder zo'n nieuwe box krijgen voor een nog betere tv-ervaring met bijvoorbeeld stembediening en toegang tot een brede waaier verschillende applicaties. Zij worden op voorhand op de hoogte gebracht.

Telenet TV is de plek waar al de zenders en streamingdiensten samenkomen zodat onze klanten sneller dan ooit vinden wat ze willen zien. We bieden het ultieme kijkcomfort met meer dan 90 zenders, ​ streamingdiensten en radiostations. Op de startpagina zien klanten in één oogopslag hun favoriete content, recentste opnames en apps.

Telenet TV klanten ontdekken en zoeken eenvoudig shows en films van de streamingdiensten per categorie of per dienst. Via Telenet kunnen klanten ook genieten van een combinatievoordeel als ze verschillende streamingdiensten bundelen ​ De TV ervaring op de Telenet TV box en de nieuwe compact TV box IP is identiek.

Bart Boone
Bart Boone Woordvoerder, Telenet

 

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen